Vranjski Radnički započeo pripreme, cilj gornji deo tabele

Fudbalski klub Radnički iz Vranja, koji je obnovljen prošle godine i od jeseni se takmiči u Pčinjskoj okružnoj ligi, započeo je pripreme za prolećni deo prvenstvene sezone.

Prozivka igrača održana je u sredu popodne na Gradskom stadionu, a kao glavni ciljevi kluba u prolećnom delu sezone zacrtani stabilizacija kluba, afirmacija mladih igrača i plasman u gornji deo tabele na kraju prvenstva.

"Danas smo na Gradskom stadionu održali prozivku i odradili prvi trening posle zimske pauze.

Našim igračima je predočen plan i program rada u toku priprema za nastavak sezone", kazao je prvi čovek kluba i trener Dejan Osmanović.

Radnički je jedini gradski tim iz Vranja koji se takmiči u Pčinjskoj okružnoj ligi.

Jesenju polusezonu završili su na sedmom mestu sa 13 bodova iz 10 kola.

Prvoplasirana je Lugina iz Preševa sa 22 boda.

U ovoj ligi sa područja grada Vranja nastupaju još Mineralac iz Vranjske Banje (sa 22 boda izjednačen je sa prvoplasiranom Luginom, uz nešto slabiju gol razliku) i FK Pavlovac, trenutno šesti na tabeli sa 18 bodova.

FK Radnički nastao je u vranjskom naselju Gornja Čaršija i desetak godina je bio neaktivan do obnove u aprilu prošle godine.

Klub je do gašenja, a od aprila prošle godine ponovo je mesto okupljanja i druženja lokalne omladine, prvenstveno pripadnika romske nacionalne manjine, koje spaja ljubav prema fudbalu.

Priznanje za Osmanovića

U pauzi između dve polusezone predsednik i trener kluba Dejan Osmanović Kaleja dobio je specijalno sportsko priznanje na svečanosti proglašenja Najboljih u vranjskom sportu u 2021. godini. Kao legendarni fudbaler iz Vranja Dejan Osmanović (nekada najbolji strelac Prve lige SR Jugoslavije u sezoni 1998/1999) izabran je na skupštini u aprilu prošle godine za predsednika kluba.

Najnovije vesti