Vranjski Panteri započeli pripreme za novu sezonu

Seniorski tim Košarkaškog kluba (KK) Panteri u Vranju započeo je pripreme za novu sezonu Prve muške regionalne lige Istok.

Na prozivci se treneru Ivanu Zdravkoviću odazvalo 17 košarkaša koji već nekoliko dana treniraju u Vranju.

Na početku treninga obratili su im se Marjan Stanojković, predsednik kluba, i Goran Đorđević, član uprave.

Oni su prisutnim igračima poželeli "dobro zdravlje i uspešnu sezonu".

Još 9. avgusta startovale su sa pripremama mlađe kategorije Pantera, prvo devojčica, da bi im se koji dan kasnije priključile i ostale selekcije - juniori, kadeti, pioniri i mlađi pioniri.

Košarkaški klub Panteri iz Vranja zabeležio je prošle godine istorijski uspeh, jer je u prvoj sezoni takmičenja ostvario plasman iz Druge muške košarkaške regionalne lige u Prvu mušku regionalnu ligu KSS-a.

KK Panteri su, nakon gašenja KK Jugbasket, jedini košarkaški klub u Vranju.

U okviru kluba imaju sve selekcije, od mlađih pionira i pionira, preko kadeta i juniora do seniorskog tima.

Klub je osnovan 2005. godine.

TALENTI

Ove godine, prvi put od osnivanja kluba, igrači iz mlađih selekcija pozivani su u reprezentaciju regiona. Mlade košarkašice Jana Antić i Gorana Nikolić iz Vranja dobile su početkom leta poziv na turnir regiona u Kragujevcu gde su igrale sa najperspektivnijim devojčicama iz cele Srbije. Jana je pozvana u selekciju za devojke uzrasta 2007, a Gorana za 2008. godište. Takođe, članovi mlađih selekcija KK Panteri Jovan Kostić i Lazar Stošić (2007. godište) pozvani su da nastupe u reprezentaciji jugoistočne Srbije.

Najnovije vesti