Vranjski Nebeski anđeli bolji od šampiona Zone Jug

Ekipa Nebeskih anđela iz Vranja pobedila je u gostima leskovačku Slogu sa 1:3, ekipu koja je već odavno obezbedila titulu šampiona Zone Jug i obezbedila plasman u Srpsku ligu Istok.

Trijumfovale su i preostale dve ekipe iz Pčinjskog okruga koje nastupaju u ovom rangu takmičenja - OFK Alakince kao domaćin nad Dobričem sa 2:1, a FK Vranjska Banja na gostovanju OFK Kosanici u Kuršumliji sa 0:2.

Posle pretposlednjeg 29, kola Sloga je ubedljivo prva na tabeli sa 63 boda, dok drugoplasirano Alakince ima 51.

Nebeski anđeli iz Vranja su četvrti sa 45, a Vranjska Banja osma sa 41.

U poslednjem 30. kolu Vranjska Banja, koja je obezbedila opstanak u ligi biće slobodna, Alakince će gostrovati Jedinstvu u Gornjem Stopanju, a Nebeski anđeli dočekaće grdeličko Jedinstvo.

PROPOZICIJE ZA ISPADANJE I POPUNU LIGE

Po završetku prvenstva 2020/2021. godine iz Zone Jug u Srpsku ligu Istok preći će samo prvoplasirani tim. Od naredne sezone Zona Jug (kao i Istok, Zapad i Centar) biće formirane po teritorijalnom principu i imaće po 14 klubova (sada imaju po 16). U Zonu Jug plasiraće se samo prvoplasirani klubovi na tabelama FS Pčinjskog okruga, FS Jablaničkog okruga, FS Topličkog okruga i Okružne lige FS KiM. Kao i klubovi koji ispadnu iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji Zone Jug. Po završetku aktuelnog prvenstva iz Zone Jug ispašće pet poslednjeplasiranih klubova i još onoliki broj najslabije plasiranih čija će mesta zauzeti ekipe koje se eventualno vrate iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji predmetne zone. Ukoliko se i nakon primene odredaba pravilnika o takmičenju u Zoni Jug pojave upražnjena mesta za takmičarsku sezonu 2021/2022. do ukupnog broja od četrnaest klubova, koliko će imati liga od naredne sezone, o popunjavanju upražnjenih mesta odlučivaće Izvršni Odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije (FSRIS) posebnom odlukom.

Najnovije vesti