Vranjski glumci s nestrpljenjem čekaju oktobar

U okviru rekonstrukcije zgrade Pozorišta Bora Stanković u Vranju pri kraju je druga faza obnove, a potpisan je ugovor za treću fazu, odnosno opremanje.

Intenzivirani su radovi, uređuje se istovremeno unutrašnji i spoljašnji deo zgrade, devedeset odsto radova je, kako kažu građevinci, završeno.

Postavljene su elektro instalacije, vodovodna i kanalizaciona mreža.

- Molerski radovi su već u završnoj fazi, keramičarski radovi odnosno, podopolagački radovi su u završnoj fazi, evo polako to privodimo kraju - kaže Novica Petkov, pomoćnik šefa gradilišta.

Potpisan je i ugovor vredan 100 miliona dinara za treću, poslednju fazu rekonstrukcije pozorišta.

Zgrada će biti kompletno opremljena i prilagođena najzahtevnijim scenografijama i umetničkim izazovima sa više pozorišnih scena.

- Ovo će biti sigurno jedna od najsavremenijih zgrada pozorišta u Srbiji koja će imati tri scene, što je veoma bitno za naše glumce i za zaposlene.

Imaćemo i rotirajuću scenu - ističe direktor pozorišta Nenad Jović.

U sali će biti 255 mesta, 81 na balkonu, 155 u parteru i 12 u loži.

Gradi se i profesionalna scena za mjuzikle.

Glumci nestrpljivo, ali optimistički čekaju svoj dom.

Do tada i dalje predstave pripremaju i igraju u iznajmljenim prostorima.

- Radimo na predstavi "Život u tesnim cipelama" i zaista se tako i osećamo.

Više nam je toliko tesno da jedva čekamo da izujemo cipele metaforički, i da uđemo u tu novu zgradu - kaže glumica Radmila Đorđević.

- Imali smo dve izuzetno uspešne sezone iza nas prošlu i pretprošlu koje su zaista istorijski uspeh.

Imali smo dva nastupa na Sterijinom pozorju, učešće na velikom festivalu u Rusiji, u jednoj sezoni smo dva puta bili na festivalima u Rusiji - naglašava Bojan Jovanović, umetnički direktor pozorišta.

Zgrada Pozorišta Bora Stanković u Vranju, koja je izgorela zbog podmetnutog požara u susednoj diskoteci jula 2012. godine, rekonstruiše se već pet godina, sa manjim prekidima.

PRVA PREMIJERA U MARTU

Prva premijera na večernjoj sceni u okviru ovogodišnjeg repertoara biće predstava "Život u tesnim cipelama". Komad će po tekstu Duška Kovačevića režirati David Alić. Ovaj mladi Piroćanac diplomirao je režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Sa predstavom "Mali Princ" Narodnog pozorišta u Pirotu osvojio je nagradu za najbolju režiju na "Malom Joakimu". Režirao je još predstave "Ludilo udvoje", komad "Zarezoja" po vlastitom tekstu, "Eling i Kjel Bjarne", norveškog autora Ingvara Ambjernsena, "Alisu u zemlji čuda", "Žak i njegov gospodar" po tekstu Denija Didroa itd. U Nišu je režirao "Igre u pesku“ poljskog autora Mihala Valčaka. Premijera "Života u tesnim cipelama" planira se za sredinu marta.

Najnovije vesti