Vranjski ansambl će u ponedeljak odigrati Među za publiku u Bujanovcu

Glumci ansambla Pozorišta Bora Stanković u Vranju odigraće nedavno premijerno izvedenu predstavu Međa u ponedeljak 7. novembra (19 sati) za ljubitelje pozorišta u Bujanovcu, najavio je u izjavi za Bujanovačke Ljubiša Čolović, direktor Bujanovačkog amaterskog pozorišta (BAP).

"Gostovanje vranjskog teatra sa novom predstavom organizuje BAP i to je naš poklon bujanovačkoj publici, jer će ulaz biti besplatan", kazao je Čolović.

On je naglasio da predstava nije za decu mlađu od 16 godina.

Podsećanja radi, premijera predstave Međa, koju je po tekstu Novice Dicića za tridesetogodišnjicu svog umetničkog rada u vranjskom teatru režirao Nenad Nece Nedeljković, izvedena je 17. oktobra u vranjskom pozorištu.

Reč je o komediji situacije, koja je na granici "između opore stvarnosti i neizvesne budućnosti".

Međa je u stvari kafana, koja se igrom slučaja našla baš na međi između dve države (Srbije i Severne Makedonije), okupivši i spojivši obične, male ljude koji, zaokupljeni teškom ekonomskom krizom, pokušavaju da kroz niz intrigantnih, komičnih situacija pronađu sebi izlaz u bolju budućnost.

U predstavi igraju Marko Nikolić (Milan), Marko Petričević (Dimče), Stefan Milenković (Vasa), Jelena Filipović (Lepka), Milena Stošić (Dara), Ninoslav Trajković (Kosta), Kristina Janjić Stojanović (Sofija), Jovan Veljković (Miša) i Aleksandar Mihajlović (Burim).

Najnovije vesti