Vranjski Šafovci pomažu Budvanima da ustanove školu animiranog filma

Kreativni tim Škole animiranog filma (ŠAF) u Vranju, u sastavu Jasmina Stojanović, Nela Ćurčija i Snežana Trajković, održao je prvu radionicu u okviru dečje sekcije animiranog filma Naša anima u Budvi.

U okviru radionice nastao je animirani film Pričala mi baba u tehnici crtanog filma, koji za cilj ima prezentovanje arhaičnih reči i izraza budvanskog zaleđa i očuvanje kulturnog nasleđa.

Iz ŠAF-a navode da su radili sa grupom od oko 20 dece iz Budve koja se prvi put susreću sa animacijom, ali i sa nekim od obrađivanih izraza.

Ovom radionicom započeta je saradnja između vranjskog ŠAF-a, NVU Primorska i JU Narodna biblioteka Budve.

U planu je i nastavak saradnje početkom naredne godine kada će zajedničkim snagama deca iz Vranja i Budve raditi na stvaranju još jednog animiranog filma.

Radionica je realizovana u organizaciji NVU Primorska i Narodne biblioteke Budve i predstavlja prvi korak ka osnivanju škole animiranog filma u tom crnogorskom gradu koja će funkcionisati tokom cele godine.

Najnovije vesti

Foto ustupljena fotografija www.vecteezy.com Katar ponovo najbolji u Aziji »

Vranje - U Kataru je po osamnaesti put održan Azijski kup, smotra najboljih fudbalskih selekcija Azije. Ovo kontinentaln...