Vranjska slikarka Ljiljana Strize od ponedeljka izlaže u Novom Sadu

Samostalna izložba Ljiljane Strize Trajković, akademske slikarke iz Vranja, biće otvorena u ponedeljak 22. aprila u 19 časova u Likovnom salonu Kulturnog centra u Novom Sadu.

Biće to njena šesnaesta samostalna izložba, koja nosi naziv Cvetne varijacije.

Kako u recenziji za ovu postavku navodi diplomirani grafički dizajner Vladimir Ilić, subjektivni doživljaj umetnice "uvodi nas u sažet i skoncentrisan prostor realnog, svakodnevnog i opipljivog, a opet tako intimno povezanog sa ličnim osećanjima i sećanjima autorke".

"Intenzitet boja i sažeta forma oblika u samom iskonu minimalitičkog pristupa, definišu dosadašnji opus Ljiljane Strize Trajković.

Ona ne beži od realnog, ne skriva se od figurativnog i formativnog, već ih raščlanjuje, kombinuje i iznova sklapa, terajući nas posmatrače da ponovo proniknemo dublje u sam prostor platna, na kome se smenjuju važnost crteža, boje, plana i ekspresije, pa time i mi postajemo fundamentalni deo njene vizije", navodi Ilić u recenziji.

U njenom stvaranju, dodaje, "ogleda se neprestana borba i simbioza likovnih elemenata sa ličnim i intimnim osećajima".

Ljiljana Strize Trajković rođena je 1970. godine u Vranju.

Diplomirala je na Fakultetu umetnosti u Prištini, na odseku za slikarstvo u klasi profesora Hilmije Ćatovića i profesora asistenta Gorana Rakića 1995. godine.

Do sada je imala petnaest samostalnih i pedesetak grupnih izložbi.

Bila je učesnica brojnih likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu.

Članica je ULUS-a.

Živi i stvara u Vranju.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...