Vranjska predstava Pinokio najbolja na Festivalu ZajeČar, Jelena Filipović nagrađena za glumu

Predstava Pinokio Pozorišta Bora Stanković u Vranju, u režiji Darka Kovačovskog, proglašena je za najbolje pozorišno ostvarenje na 13. Festivalu pozorišta za decu ZajeČar 2023, koji je upravo završen u Zaječaru.

Vranjskom teatru otišla je još jedna nagrada - glumica Jelena Filipović nagrađena je za najbolju žensku ulogu, za lik Lijanine.

Za predstavu Razmaženi princ, u režiji Igora Damnjanovića (tekst Željka Hubača), Narodnom pozorištu u Leskovcu pripala je nagrada publike, kao i nagrada Filipu Radivojeviću za najboljeg glumca festivala.

Najbolju predstavu festivala, najboljeg glumca i najbolju glumicu izabrao je tročlani žiri, u kojem su bili Branislav Nedić kao predsednik, te članovi Biljana Glišić i Jelena Ciganović.

Predstava Pinokio premijerno je izvedena u vranjskom teatru 9. aprila, ove godine.

Predstavu je u Vranju postavio Darko Kovačovski, referentan autor u režiranju lutkarskih predstava u evropskim okvirima.

Nađa Vasileva, supruga Kovačovskog, uradila je scenografiju, maske i kostime za ovo ostvarenje.

Reditelj Kovačovski napravio je izbor muzike za ovu predstavu, kao i adaptaciju teksta po čuvenoj bajci Karla Lorencinija Kolodija iz 1881. godine.

U predstavi igraju Kristina Janjić Stojanović, Žetica Dejanović, Jelena Filipović, Bojan Jovanović, Marko Nikolić i Marko Petričević.

Najnovije vesti