Vranjska LPA jedna od najuspešnijih u Srbiji

Lokalna poreska administracija Grada Vranja predstaviće svoje mehanizme i aktivnosti, kao jedna od pet najboljih lokalnih poreskih administracija u Srbiji, na promociji projekta Javnog budžetskog portala, saopšteno je iz IMG Group.

Prema rečima zamenika gradonačelnika i koordinatora projekta Nenada Antića, ova najava predstavlja potvrdu novog pristupa u radu Lokalne poreske administracije i ozbiljne reforme javnih finansija u Vranju.

- Završetkom čitavog procesa, očekujem da Grad Vranje bude pobednik ovog projekta i osvoji novčanu nagradu u iznosu od 500.000 švajcarskih franaka.

Očekujem i konstantno i dugoročno povećanje budžetskih prihoda, na osnovu veće i sveobuhvatnije naplate poreza na imovinu fizičkih lica - rekao je Antić.

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje u okviru radionice Odbora za finansije u Beogradu predstavljanje projekta Javnog budžetskog portala.

Ovaj program se realizuje sredstvima Vlade Švajcarske, u okviru ,,Reforme poreza na imovinu”, koju sprovodi IMG Group, a na radionici će biti predstavljeno više Projekata u oblasti unapređenja lokalnih javnih finansija.

Takođe, najuspešnije lokalne poreske administracije predstaviće aktivnosti na povećanju prihodne strane budžeta lokalne samouprave, sa akcentom na mehanizme dobre uprave.


Najnovije vesti