Vranje ulaže u stručno usavršavanje radne snage

Grad Vranje raspisao je Javni poziv za učešće u finansiranju Programa obuke na zahtev poslodavca u 2019. godini, saopšteno je preko zvaničnog gradskog sajta.

- Program podrazumeva učešće u finansiranju programa obuke radi sticanja znanja i veština potrebnih za obavljanje poslova na konkretnom radnom mestu, na zahtev poslodavca koji pripada privatnom sektoru, za nezaposlena lica na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) filijala Vranje.

Za realizaciju obuke grad Vranje poslodavcu na osnovu zahteva može da isplati mesečnu novčanu naknadu po nezaposlenom polazniku obuke (nezaposlenom licu), u ukupnom bruto iznosu od 14.000 dinara, te sredstva na ime troškova prevoza za dolazak i odlazak na mesto obuke po polazniku obuke (nezaposlenom licu) na mesečnom nivou - navodi se na zvaničnom gradskom sajtu.

Poslodavac je, dodaje se, u obavezi da na ime prenetih sredstava grada Vranja za realizaciju programa obuke isplaćuje osobi na obuci utvrđenu neto naknadu, da obavlja obračun i uplatu pripadajućih poreza i doprinosa u skladu sa zakonom.

Kao i da isplaćuje licu na obuci, utvrđena sredstva na ime troškova prevoza po polazniku obuke (nezaposlenom licu) na mesečnom nivou.

Informacije o programu mogu se dobiti u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Vranje, na telefon 017 402 314.

Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja na zvaničnom sajtu grada Vranja, a najkasnije do 18. oktobra ove godine.

Detalje javnog poziva možete pogledati OVDE.

Najnovije vesti