Vranje u pilot projektu unapređenja poslovne klime

Vranje je jedna od jedanaest lokalnih samouprava u Srbiji koje su ušle u pilot projekat "Unapređenje poslovne klime u Srbiji", saopštili su ljudi iz Implementacionog tima Republičkog geodetskog saveza (RGZ) koji sprovodi projekat uz finansiijsku podršku Međunarodne razvojne agencije Švedske - SIDA.

Tim povodom danas je implementacioni tim RGZ boravio u Vranju gde su vođeni razgovori o realizaciji ovog projekta koji će trajati dve godine.

- Ciljevi projekta su uspostavljanje modela Nacionalnog registra investicionih mapa, uspostavljanje sistema za prikupljanje podataka o investicionim lokacijama na lokalnom nivou, izgradnja kapaciteta jedinica lokalnih samouprava za privlačenje potencijalnih investitora kroz sistem racionalnog upravljanja zemljištem, uspostavljanje direktnog i transparentnog kanala komunikacije između investitora i jedinice lokalne samouprave i javni alat za nadzor i vidljivost Nacionalnog registra investicionih mapa - rečeno je na skupu u Vranju.

Konkursnu dokumentaciju za učešće u ovom projektu pripremila je Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj Gradske uprave Vranje.

Najnovije vesti