Vranje u digitalnoj turističkoj mreži Srbije

Vranje je jedan od srpskih gradova koji će se naći na tzv. Digitalnoj turističkoj mreži Srbije i na taj način unaprediti turističku ponudu Vranja, saopšteno je iz Turističke organizacije grada Vranja (TOV).

Naime, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić potpisale su Sporazum o obrazovanju Zajedničkog tela za realizaciju aktivnosti u oblasti digitalizacije turističke ponude Srbije, saopšteno je iz Vlade.

Gojković je navela da će zadatak njenog ministarstva biti "da proizvodi multimedijalne i digitalne sadržaje u oblastima kulturnog nasleđa, savremenog stvaralaštva i svega onoga što može da pospeši turističku ponudu zemlje".

Matić je rekla da će formiranjem Zajedničkog tela dva ministarstva biti obezbeđeni tehničko tehnološki uslovi za digitalizaciju turističke ponude i unapređenje kvaliteta i obima digitalnih turističkih sadržaja u Republici Srbiji.

- Budući da Vranje ljubomorno čuva sećanje na svoju prošlost, grad u kome je istorija ispisala mnogo stranica, koji se ponosi svojim kulturno–istorijskim nasleđem, bićemo jedan od gradova koji će se naći u toj digitalnoj turističkoj mreži - saopšteno je TOV-a.

Najnovije vesti