Vranje teži decentraliziovanoj proizvodnji energije

Lokalno energetsko planiranje u Vranju je centralna tačka iz koje se obavlja prelazak energetike na zelenu, klimatski otpornu, socijalno inkluzivnu i ekonomski održivu decentralizovanu proizvodnju energije - izjavio je gradski većnik za ekologiju i predsednik radne grupe Danijel Vasiljević.

Program energetske efikasnosti grada Vranja je planski dokument koji donosi grad kao obveznik sistema energetskog menadžmenta, u skladu sa odredbama Zakona o efikasnom korišćenju energije.

Program se izrađuje za period od 2020. do 2023. godine i u njemu će biti izloženi planirani način ostvarivanja i vrednost planiranog cilja uštede energije za period od tri godine.

U maloj sali Skupštine grada Vranja u vezi s tim održan je sastanak radne grupe za izradu Programa energetske efikasnosti grada Vranja za trogodišnji period.

Radna grupa, koju je imenovalo Gradsko veće, sastavljena je od predstavnika lokalne samouprave i predstavnika javnih preduzeća koji profesionalno obavljaju delatnosti značajne za održivi energetski razvoj grada Vranja.

- Energetski sistem jedne zemlje predstavlja motor razvoja, ali isto tako i ogledalo tehnološkog napretka čitavog društva i ekonomije - rečeno je na ovom skupu.

Najnovije vesti