Vranje peto u projektu Plati karticom

Takmičenje gradova i opština "Šampioni bezgotovinskog plaćanja” pod sloganom ,,Plati karticom i pobedi” je u toku, a Vranje se trenutno nalazi na petom mestu među 60 gradova koji su omogućili plaćanje taksi i naknada platnim karticama na šalterima.

Vranje je to učinilo među prvim lokalnim samoupravama i pos terminali se nalaze u Uslužnom centru Gradske uprave, Odeljenju komunalne policije, Odeljenju za inspekcijske poslove i Odeljenju za urbanizam.

Pobednici će biti izabrani prema broju ostvarenih plaćanja karticama na šalterima u odnosu na broj stanovnika, u periodu od 1. jula do 31. decembra.

Prvoplasirana lokalna samouprava biće nagrađena dečijim igralištem u vrednosti od 20.000 evra, pet prvoplasiranih dobiće internet prezentaciju “U službi građana”, a prvih 10 gradova i opština plaketu “Šampioni bezgotovinskog plaćanja” koja će biti uručena na završnoj konferenciji u Beogradu.

Bezgotovinske transakcije za građane i privredu znače niže troškove plaćanja, veću efikasnost i bezbednost.

Država dobija transparentnije finansijske tokove, priliku za bolje ubiranje poreza i brži ekonomski razvoj.

Takmičenje je jedna od aktivnosti predviđena novim Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije, a organizatori su Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa NALED-om i uz podršku kompanija Mastercard i Visa.

Na prošlogodišnjem takmičenju pod nazivom "Uzmi račun i pobedi" grad Vranje je osvojio prvu nagradu.

Dobijena sredstva, po odluci građana koji su glasali, iskorišćena su za rekonstrukciju sanitarnih čvorova u OŠ “J.J. Zmaj”.

Najnovije vesti