Vranje obeležava dvadeset godina od početka NATO agresije

Na sednici Organizacionog odbora za obeležavanje 20 godina od početka NATO agresije na našu zemlju usvojen je program aktivnosti koje će biti završene glavnom ceremonijom 24. marta ispred spomenika poginulim vojnicima, policajcima i građanima Vranja u oružanim sukobima i NATO agresiji od 1990. do 2003. godine.

Programom je predviđeno otvaranje izložbe fotografija iz vremena NATO agresije pod nazivom „Vranje pamti NATO zločine“ za petak 15. mart od 18 časova u Maloj sali Galeriji Narodnog muzeja, na kojoj će govoriti gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

U petak 22. marta, biće održan javni čas za sve đake osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada, na temu NATO agresije.

Za đake prepodnevne smene javni čas počeće u 8 časova, a za đake poslepodnevne biće održan od 14 časova.

Istog dana, gradonačelnik će prirediti prijem za borce sa karaula Košare, Gorožup, Morina, Deva i Ćafa Prušit, kao i pripadnike MUP-a ranjene tokom NATO agresije u selikoj sali Skupštine grada.

Za članove porodica poginulih boraca sa karaula, pripadnike MUP-a i srednjoškolce planirana je poseta muzejskoj postavci u komandi Kopnene vojske Srbije u Nišu.

Odavanje počasti poginulima u NATO agresiji i sukobima nastalim razbijanjem Jugoslavije počeće u nedelju 24. marta od 8.30 časova na platou ispred Galerije Narodnog muzeja.

Najnovije vesti