Vranje obeležava 100 godina od oslobođenja u Prvom svetskom ratu (PROGRAM)

Grad Vranje će ove sedmice prigodnim programom obeležiti veliki jubilej, 100 godina od oslobođenja u Prvom svetskom ratu, najavljeno je preko zvaničnog sajta lokalne samouprave.

- Kako je predviđeno, u utorak 2. oktobra u 13 sati, u Galeriji Narodnog muzeja biće održana promocija knjige "Ratni dnevnik pukovnika Stevana Tucovića".

U sredu u 11 časova u Vranjskoj Banji biće položeni venci i cveće na Spomen ploču palim borcima od 1912. do 1918. godine.

Istog dana, tačno u podne, u svečanoj sali Biblioteke Bora Stanković u Vranju biće otvorena izložba "Narednik Oliv Kelso King", u prisustvu predstavnika Ambasade Australije u Srbiji.

Na dan oslobođenja Vranja u Prvom svetskom ratu, u četvrtak 4. oktobra, rukovodstvo grada u 9 sati prirediće prijem za delegaciju Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine.

U 10 časova biće održana svečana sednica Skupštine grada Vranja i dodeljene značke otadžbine osobama koje su dobrovoljno služile vojni rok.

Odavanje pošte i parastos poginulima u Prvom svetskom ratu je u četvrtak u 12 sati kraj Spomen kosturnice na Šapranačkom groblju u Vranju.

U 13.30 časova, u Galeriji Narodnog muzeja biće otvorena izložba "Ratni put Moravske divizije 1914-1918", koju organizuju muzeji iz Vranja i Leskovca.

Svečana akademija i dodela povelje "4. oktobar" biće u četvrtak 4. oktobra u 19 časova, u sali Doma vojske u Vranju.

Najnovije vesti