Vranje na onlajn konferenciji kongresa Sankt Peterburg i slovenski svet

Zamenica gradonačelnika Vranja Zorica Jović i predstavnica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Jasmina Petrović učestvovale su u sredu u radu onlajn konferencije Osmog međunarodnog kongresa "Sankt Petersburg i slovenski svet".

Na konferenciji je bilo reči o uticaju koronavirusa na lokalnu zajednicu, aktivnostima u vanrednim situacijama i institucionalnoj koordinaciji.

- U Vranju je trenutno na snazi puna primena epidemioloških mera, a lokalna samouprava je omogućila redovno servisiranje potreba građana i privrede.

Gradski štab za vanredne situacije koordinira rad različitih institucija, a sve u cilju ublažavanja efekata epidemije na ljudsko zdravlje - navela je Jovićeva.

Sa posebnom pažnjom, dodala je ona, prati se i analizira situacija i pruža podrška radu vaspitno-obrazovnih institucija.

- S druge strane, lokalna samouprava preduzima različite aktivnosti kako bi se nastavio i unapredio život lokalne zajednice.

Veoma je važno obezbediti i nesmetano funkcionisanje privrede i javnog sektora.

Samo stabilno, održivo ali i solidarno društvo može da okonča pandemiju - kazala je Jovićeva učestvujući u radu konferencije.

Jasmina Petrović je, između ostalog, govorila o uticaju i posledicama pandemije koronavirusa na lokalne zajednice, sa posebnim osvrtom na ljudsko zdravlje.

Glavne teme ovogodišnjeg Kongresa su borba protiv širenja koronavirusa i negativne konsekvence pandemije u oblasti zdravstvene zaštite.

Na onlajn konferenciji govorili su predstavnici lokalnih samouprava iz Rusije, Poljske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Najnovije vesti