Vranje i Jagodina na Gradskom stadionu: Jačanje fudbalskog prijateljstva FOTO/VIDEO

Torpedo 1973, fudbalski klub iz Vranja koji se takmiči u Pčinjskoj okružnoj ligi, odigrao je u nedelju poslednju kontrolnu utakmicu pred početak prolećnog dela prvenstva sa prijateljskim klubom Juhor, iz mesta Glavinci kod Jagodine.

Rezultat je kao i meč bio prijateljski 1:1 - a i bio je u drugom planu u utakmici dva tima koji igraju u istom rangu takmičenja (Juhor je u Pomoroavskoj okružnoj ligi).

Ipak, meč na Gradskom stadionu u Vranju je na momente ličio na pravi prvenstveni u kome su se domaćini bolje snašli u prvom, a gosti u drugom poluvremenu.

Akteri utakmice i predstavnici dva kluba naglasili su da je rezultat bio u drugom planu, da je utakmica delimično poslužila za proveru forme pred nastavak prvenstvenih okršaja posle zimske pauze, ali da je ipak u prvom planu bilo druženje predstavnika i fudbalera dva kluba koje ima svoju tradiciju, razmena organizacionog i klupskog iskustva i ideja, umrežavanje i zbližavanje klubova.

Sportski direktor Sportskog saveza u Jagodini Zoran Gligorijević, koji je sa delegacijom iz Jagodine gledao ovaj meč, rekao je u izjavi za Vranje News da je prvenstveni povod za utakmicu učvršćivanje fudbalskog prijateljstva dva grada i dva kluba.

"Fudbalski klub Juhor je ove sezone ozbiljan kandidat za ulazak u zonski rang takmičenja i nadamo se da će, posle nekoliko sezona kada su završavali kao drugi ili u samom vrhu, ove godine to i uspeti.

Došli smo ovde kao gosti Torpeda 1973, ne samo zbog fudbala i forme, već i zbog učvršćivanja međusobnih veza i tradicije druženja", naveo je Gligorijević.

Klub iz okoline Jagodine dolazi iz sela Glavinci, koje se nalazi na regionalnom putu Jagodina - Rekovac.

Udaljeno je 7 kilometara od centra grada.

Juhor je osnovan 1961. godine i neprekidno postoji do danas.

Ima veoma uređenu infrastrukturu - lep sportski centar sa velikim fudbalskim terenom, svlačionice, teren za male sportove, dečji mobilijar i letnju pozornicu.

"Na fudbalskom terenu smo uradili podzemne prskalice, koje ima većina terena u Jagodini.

Postoje delimično i reflektori na našem terenu, tako da igrači mogu da treniraju i u večernjim časovima", navodi Gligorijević.

Vranje u Pčinjskoj okružnoj ligi ima četiri predstavnika, a Jagodina u Pomoravskoj okružnoj ligi sedam.

Na području Jagodine postoje 52 sela, a 35 ima fudbalske klubove koji su aktivni.

"Još u četiri sela rad klubova je zamrznut usled nedostatka infrastrukture ili dovoljnog broja igrača, ali se trudimo da i njih aktiviramo", navodi Glirogijević za naš portal.

Predsednik Torpeda 1973 Dejan Stojanović rekao je za Vranje News povodom ove utakmice da je to samo nastavak druženja dva tima i dva grada.

"Dobili smo danas poziv da početkom avgusta ceo naš tim bude gost Glavinaca i Jagodine o njihovom trošku, sa kompletnim programom u režiji domaćina.

To će nam poslužiti da se igrači malo psihofizički odmore u jeku priprema za jesenju sezonu, a i da tada odigramo i jedan pripremni meč koji će takođe imati svoj smisao pred početak novog prvenstva.

Drago mi je da će ta tradicija nastaviti da se neguje", naveo je Stojanović.

Od 2. februara fudbaleri Torpeda 1973 treniraju na Gradskom stadionu u Vranju.

Podsećanja radi, jesenji deo sezone okončali su na deobi trećeg i četvrtog mesta u Pčinjskoj ligi.

Trener i kapiten vranjskog tima Predrag Ristić, rekao je posle ove utakmice za Vranje News da je vranjski klub ovom utakmicom zaokružio period priprema i da sada planira da skuplja plodove napornog rada u pauzi između dve polusezone.

U prvenstvenu trku, kao novi tim u ligi nakon obnove nekadašnjeg Torpeda, ušli su s ciljem da budu u gornjem delu tabele.

A, ako se ukaže prilika za to, da napadnu i prvo mesto u ligi.

Najnovije vesti