Vranje i Bujanovac košarkom do tolerancije i jednakosti

Košarkaši i košarkašice iz KK Panteri Vranje i bujanovačkih klubova Play 017 i Elita, učestvovali su u subotu na radionicama o kulturnoj raznolikosti i pozitivnim društvenim vrednostima u okviru projekta Naš sport, naša igra, koji za cilj ima promociju regionalne saradnje, interkulturalnosti i tolerancije.

Nenad Stajić, predsednik bujanovačkog kluba, izjavio je za Bujanovačke da je 48 omladinskih košarkaša imalo priliku da se od poznatih sportskih aktera upoznaju sa izazovima savremenog društva.

"Koristeći sport kao sredstvo promocije sveta u kojem ljude ne ograničavaju neslobodno društvo, siromaštvo, manjak mogućnosti i diskriminacija, dečaci i devojčice su najpre zajedno trenirali, a potom i učestvovali na predavanjima o toleranciji, važnosti fizičkog vežbanja i ishrani", rekao je Stajić.

Mladim basketašima je o negativnim društvenim pojavama kao što su porast nacionalističkog govora mržnje, ekstremizmu i nasilju nad manjinama govorio dr Dušan Nikolić, profesor na Visokoj školi za vaspitače u Bujanovcu u kojoj nastavu pohađaju studenti srpske, romske i albanske nacionalnosti.

Nakon radionica tokom septembra i turnira za košarkaše, kao deo projekta održaće se i veliki turnir za ekipe iz Bujanovca, Vranja, Preševa, Vladičinog Hana, Lebana i Leskovca.

Naš sport, naša igra realizuje se u okviru projekta Amplifying Lokal Voices for Equitable Development (ALVED), kojeg finansira Vlada Ujednjenog Kraljevstva, a sprovodi organizacija People in Need (PEN).

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...