Vranje formiralo radnu grupu za izradu Strategije socijalne zaštite VIDEO

Grad Vranje formirao je radnu grupu za izradu Strategije socijalne zaštite, krovni akt koji bi trebalo da posluži kao osnov za formiranje svih budućih akcionih planova na planu socijalne politike, izjavila je gradska većnica za ovaj resor Danijela Milosavljević.

- Mnogi kažu zašto smo ovoliko čekali, ali razlog je prost.

Čekala se izrada Nacionalne strategije čije je usvajanje u toku; održane su javne rasprave i očekuje se da će na nekoj od narednih sednica republičkog parlamenta ona biti i usvojena.

Prepoznali smo da je sad trenutak da i mi kao lokalna samouprava usvojimo tu strategiju kako bismo u budućnosti imali red u ovoj oblasti - kazala je gradska većnica za socijalnu politiku.

Pod njenom ingerencijom su dve socijalne ustanove u gradu - Centar za socijalni rad i Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite.

- Zadovoljna sam kako sarađujemo, kako dva centra međusobno sarađuju, kao i vidom podrške koju im pruža grad Vranje - navela je Milosavljevićeva.

Resor za socijalnu politiku i lokalnu samoupravu ove godine će sprovesti dva projekta, prvi vezan za sigurnu kuću, a drugi u domenu rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou.

Najnovije vesti