Vranje finansira Dane borilačkih veština

Gradsko veće grada vranja prihvatilo je u ponedeljak predlog Rešenja o obrazovanju organizacionog odbora manifestacije Dani borilačkih veština, saopšteno je nakon 152. sednice tog tela kojom je predsedavao gradonačelnik Slobodan Milenković.

Na ovoj sednici razmatrana je i prihvaćena Informacija o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih preduzeća, društva kapitala i drugih oblika organizovanja (na koja se primenjuje zakon o javnim preduzećima) čiji je osnivač Grad Vranje, za period od 1. januara do 30. juna ove godine.

Članovi Gradskog veća prihvatili su Izveštaj komisije za kontrolu korišćenja podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2022. godinu, kao i Izveštaj o kontroli dodeljenih sredstava iz budžeta grada Vranja u 2022. po javnom pozivu za dodelu finansijskih sredstava za realizaciju programskih aktivnosti uspostavljanja i jačanja udruženja u oblasti poljoprivrede na teritoriji grada Vranja za 2022. godinu.

Prihvaćeni su i Predlozi komisija o dodeli podsticajnih sredstava registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji Grada Vranja za 2023. i o raspodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa udruženja građana u oblasti poljoprivrede za 2023. godinu.

Na sednici su razmatrani i prihvaćeni Predlog odluke o raspisivanju javnog poziva za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada na teritoriji Grada Vranja iz gradskog budžeta, kao i Tekst javnog poziva za izbor projekata za bespovratno sufinansiranje aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada.

Takođe, usvojen je predlog rešenja za formiranje Organizacionog odbora za održavanje turnira u malom fudbalu.

Najnovije vesti