Vranje domaćin naučnog skupa Biblionet 2020

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović i direktor vranjske biblioteke Zoran Najdić sastali su se u petak sa predstavnicima Organizacionog odbora Biblioneta, 14. godišnjeg stručno – naučnog skupa Zajednice matičnih biblioteka Srbije, koji će prvi put biti održan u Vranju.

Jovićeva je istakla da će Vranje pružiti punu podršku u organizovanju 14. Biblioneta.

- Nadam se da nas epidemiološka situacija neće sprečiti da održimo ovaj važan stručno-naučni skup - rekla je Jović.

Dr Dragana Milunović, zamenica upravnika i rukovodilac Sektora za bibliotečko-informacionu delatnost izjavila je da je Zajednica matičnih biblioteka Srbije zapravo udruženje direktora svih matičnih biblioteka Srbije, njih 30.

- Suština postojanja Zajednice je razvoj bibliotekarstva u Srbiji, pre svega širenje i nadograđivanje struke kroz mrežu javnih biblioteka.

Svake godine skup se održava u drugom mestu, sa drugom temom.

Podela organizacije ogleda se u tome da je Zajednica zadužena za programski deo skupa, a domaćin, biblioteka i lokalna samouprava imaju priliku i da se sami predstave pred bibliotečkom zajednicom.

Pokrovitelj skupa je republičko Ministarstvo kulture i informisanja i ovo je prvi put da se Biblionet održava južnije od Niša - naglasila je dr Milunović.

Najdić je naglasio da bi Biblionet 2020 trebalo da se održi od 1. do 3. oktobra u Vranju, sa oko 80 učesnika iz cele Srbije.

Najnovije vesti