Vranje dobilo osam licenciranih trenera

Najvažniji rezultat saradnje sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu je taj da je Vranje u prvom krugu dobilo osam licenciranih trenera, izjavio je u petak gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, prilikom susreta sa dekanom niškog fakulteta Milovanom Bratićem.

Na sastanku upriličenom povodom završetka školovanja za operativne trenere u sportu, Milenković je podsetio da je grad potpisao sporazum o saradnji sa niškim fakultetom sa namerom „da pruži podršku sportskim radnicima i mladim ljudima da se usavršavaju“.

- Saradnja sa Nišlijama će se nastaviti, jer postoji veliki broj zainteresovanih kandidata koji žele da nastave usavršavanje i da na ovaj način dođu do licence – kazao je Milenković.

Dekan niškog fakulteta Milovan Bratić zadovoljan je postignutim rezultatima i činjenicom da su Vranjanci „ozbiljno shvatili svoj posao“.

- Drago mi je što smo na neki način doprineli da treneri u Vranju dobiju obuku i školovanje na našem fakultetu.

Mogu da najavim da je Vranje jedan od četiri grada u Srbiji koji će od Svetske džudo federacije dobiti donaciju, zahvaljujući kojoj će se deca bolje upoznati sa ovim sportom i moći će da treniraju - najavio je Bratić.

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević rekao je da je Grad Vranje na primeru saradnje sa niškim fakultetom i rezultatima koji su usledili potvrdio da je na dobrom putu.

- Prema Zakonu o sportu, klubovi ne mogu da dobiju sredstva za finansiranje ukoliko nemaju licenciranog trenera.

Dolaskom profesora iz Niša u Vranje, smanjili smo troškove za naše građane.

Sa ovom praksom nastavićemo i u narednom periodu - kazao je Đorđević.

Ovom prilikom je Vranjancu Nenadu Tasiću uručeno uverenje o završenom školovanju za operativnog trenera u šahu.

Najnovije vesti