Vranje dobija nove policajce posle četiri godine (FOTO, VIDEO)

Policijska uprava Vranje organizovala je u ponedeljak Dan otvorenih vrata za buduće policajce, s ciljem informisanje građana i potencijalnih kandidata u vezi sa upisom u Centar za osnovnu policijsku obuku.

Oficir odeljenja policije u Vranju Predrag Marinković, kazao je da se „ovakav konkurs za Policijsku upravu Vranje raspisuje nakon četiri godine“.

- Na području grada, poslednji put je konkurs bio raspisan 2014. godine.

Nadamo se da će u budućem periodu to biti mnogo češće, kako bi svi mladi ljudi imali podjednaku šansu da postanu policijski službenici – rekao je Marinković.

On je, pojašnjavajući prisutnim kandidatima uslove konkursa, rekao da zainteresovani moraju da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije najmanje godinu dana neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs, da nemaju manje od 18, a više od 24 godine, da su završili srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ali i da poseduju vozačku dozvolu B kategorije.

- Podrazumeva se da kandidat ne sme da bude osuđivano lice.

Protiv njega ne sme da se vodi istraga, a mora da ispunjava kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u, na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica - rekao je Marinković.

Postupak izbora kandidata sastoji se iz tri dela.

- Opšteg lekarskog pregleda, kvalifikacionog ispita i specijalističkog lekarskog pregleda.

Kvalifikacioni ispit se sastoji iz provere jezičke kulture i pravopisa srpskog jezika, kao i psiho-testiranja, a ako to zadovolji, kandidat će narednog dana ići na proveru fizičkih sposobnosti i sa njim će biti obavljen intervju – precizirao je proceduru Marinković.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs 20. juna 2018. godine za 351 polaznika u Centru za osnovnu policijsku obuku , u saradnji sa Centrom za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici i uz podšku Misije OEBS-a.

Konkurs je otvoren do 20. jula, a tokom Dana otvorenih vrata zainteresovanim kandidatima omogućeno je da se detaljno informišu o policijskoj obuci, ovoj profesiji, ali i o detaljima konkurisanja i kvalifikacionim ispitima.

Najnovije vesti