Vranjanka Adrijana pobedila rak

Adrijana Simeonova iz Vranja, kojoj je ranije dijagnostikovan Wilms-ov tumor (rak bubrega), a potom kasnije i rak kičmenog stuba, zahvalila se na svom Fejsbuk profilu koji su pomogli da pobedi ovu opaku bolest.

"Hvala što ste uz mene sve vreme, licitirali najdraže stvari, donirali novac koji je i Vama trebao u tom trenutku…

Vratili ste mi veru u ljude.

Ne želim da izdvajam pojedince, sigurno ću nekoga preskočiti, želim da se zahvalim svima koji su bili tu za mene proteklih meseci.

Ja sam trenutno u Atini.

Rezultati su odlični, raku smo rekli ćaooo.

Previše emocija u ovom momentu, nemam ni reči da opišem kako se osećam.

Svesna sam da moja borba traje još uvek, da je potrebno još puno truda da prohodam, ali isto tako znam da ću dati sve od sebe.

Hvala svima koji su uz mene", napisala je Adrijana na Fejsbuku.

Podsećanja radi, Adrijani je pre osam godina dijagnostikovan Wilms-ov tumor, koji je nakon hirurške intervencije kojom joj je odstranjen jedan bubreg i primene četiri ciklusa hemoterapije uspešno savladala.

Krajem 2021. godine uspostavljena joj je dijagnoza EWING Sarcoma C41.2 (zloćudni tumor kičmenog stuba) zbog čega je ponovo bila podvrgnuta hirurškom lečenju.

Kao posledica bolesti pojavila se paraplegija, pa se Adrijana kreće samo uz pomoć ortopedskih pomagala.

U Grčkoj je, nakon što su mnogi humani ljudi učestvovali u akcijama prikupljanja novca, usledilo lečenje primenom programa efikasnog uklanjanja tumora sajber i tomo nožem, novim tehnologijama radiohirurgije.

Najnovije vesti