Vranjancu koji je polio ženu kiselinom određeni pritvor i psihijatrijsko veštačenje

Z. K. (53) iz Vranja, koji je uhapšen u Pančevu zbog zlostavljanja N. S. (49), na saslušanju u tužilaštvu tvrdio je da se oseća psihički loše i da nije u stanju da iznese svoju odbranu, javljaju prestonički mediji.

Zbog toga je tužilaštvo naložilo da se nad njim "obavi neuropsihijatrijsko veštačenje", a potom će "opet biti pozvan na saslušanje".

Tužilaštvo je zatražilo da mu se odredi pritvor do 30 dana.

"Pritvor je tražen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi ponovio krivično delo koje mu se stavlja na teret i da ne bi ometao postupak i uticao na svedoke i oštećenu", objavljeno je na veb sajtu Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu.

Pančevački Osnovni sud prihvatio je njihov predlog i odredio mu pritvor.

Žena koju je napao primljena je na lečenje u Očnu bolnicu u Pančevu, gde je došla sama, a iz straha je, kako se nezvanično piše, navodno lekarima rekla da se sama polila kiselinom dok je čistila kupatilo.

Na insistiranje policije ispričala je šta se zapravo dogodilo.

Kazala je još da se plašila da ga prijavi, jer joj je navodno pretio da će u tom slučaju nauditi njenim ćerkama.

Spekuliše se da je zlostavljanje počelo 23. marta, kada je došla kod njega u posetu, a kulminiralo 4. aprila kada joj je vezao ruke i noge za krevet.

Upoznali su se mesec dana pre toga u prodavnici u kojoj ona radi, a on se navodno lažno predstavljao i koristio drugo prezime.

Ovaj građevinski radnik iz vranjskog sela Sekirje 2000. godine je u Vranju sa dva uboda nožem u vrat ubio Ružicu Antonijević (53), majku njegove tadašnje nevenčane supruge.

Pre nego što je dograbio nož nekoliko je puta udario tupim predmetom u glavu, od čega joj je lobanja bila razbijena na više mesta.

Posle zločina, kojeg se seća celo Vranje, ubica je zapalio kuću porodice svoje bivše nevenčane supruge.

On je prethodno sa ćerkom ubijene živeo u Bijeloj kod Herceg Novog.

Njegova tadašnja partnerka je ispričala da je iz Bijele pobegla kod roditelja u Vranje jer "nije mogla da izdrži maltretiranje" od Z.K, "tuče i iživljavanje".

"Otada mi je više puta pretio telefonom da će doći i da će mi se osvetiti što sam ga napustila", ispričala je tada novinarima.

To je i pokušao i delom ostvario.

Ona je kritičnog dana izbegla smrt tako što je uspela da se odveže i pobegne u komšiluk, odakle je pozvala policiju.

Pošto je usmrtio Ružicu, Kostić je verovatno krenuo da ubije i Marinu. Kada je video da je nema, odlučio je da zapali jednu po jednu prostoriju.

Ubrzo je stigla policija, a potom i vatrogasci, pa je sve u jednom trenutku izgledalo toliko dramatično da se okupilo na desetine stanara naselja Ogledna stanica.

Potraga za ubicom okončana je tok posle upotrebe suzavca, negde oko podne, i posle pucnjave.

Z.K. je tada na policajce ispalio više od 40 metaka iz revolvera magnum 357.

Kada je uhvaćen, imao je prostrelnu ranu na levoj strani grudnog koša.

Hitno je prebačen u vranjsku bolnicu, a odatle u niški Klinički centar.

Kao razlog za sve ovo pominjala se ljubomora.

Z.K. je potom 2011. godine iskoristio odsustvo sa izdržavanja zatvorske kazne da pobegne iz niškog Kazneno-popravnog doma i krio se u julu te godine nekoliko dana u okolini svog rodnog Sekirja na području Poljanice.

Meštani su vilama i motikama noću stražarili ispred svojih kuća.

Tada je, dok se nalazio na odsustvu od izdržavanja kazne zatvora, u Sekirju nožem pokušao da ubije dve žene iz Vranja i zapalio jednu kuću, dva objekta za smeštaj stoke i stočne hrane i jedan plast sena.

Uhapšen je i vraćen na izdržavanje zatvorske kazne i suđeno mu je za nova dela.

Komplikacije sa okom

Povređena se nakon polivanja kiselinom nalazi u Očnoj bolnici u Pančevu. Lekari su uspeli da joj spasu levo oko, dok na desnom ima komplikacija.

Najnovije vesti