Vranjancima po 9 godina i 4 meseca zatvora pravnosnažno za kokain

Tode Krstić i Nenad Cvetković iz Vranja osuđeni su pravnosnažnom presudom na po devet godina i četiri meseca zatvora jer je tokom sudskog procesa u Rumuniji dokazano da su bili deo grupe koja je "pokušala da prošvercuje više od tone kokaina preko Dunava iz Rumunije", piše Blic.

Tokom suđenja se tvrdilo da je drogu, navodno, naručio Igor Dedović, ubijeni vođa škaljarskog klana.

Ovu presudu doneo je Apelacioni sud u Rumuniji, čime je potvrdio odluku prvostepenog suda.

Kako je navedeno u presudi Vranjanci su bili "deo međunarodne kriminalne grupe koju su činili državljani Srbije, Španije i Rumunije".

Prema podacima iz istrage, ova grupa formirana je između februara i marta 2019. godine.

Akcija krijumčarenja droge otkrivena je 2020. godine, kada su žitelji rumunskih sela na delti Dunava prijavili da droga pluta u vodi.

U unutrašnjosti tog čamca pronađeno je 935 kilograma kokaina, policija i obalska straža su uspeli da povrate još deo droge, oko 200 kilograma je stiglo do bugarske obale, a deo se izgubio na moru.

Dvojica vozača iz Vranja bili su optuženi da su prebacili drogu iz parkiranog kombija u jedan od kamiona, ali su se, dok su to radili, posvađali oko toga koliko tu droge ima i odlučili da je vrate u kombi.

Ključ od tog vozila ostavili su na prednji točak i otišli, ali je iz prikrajka njihovu svađu posmatrao čuvar obližnjeg objekta koji je otvorio kombi i prijavio slučaj policiji.

U međuvremenu posvađani Vranjanci vratili su se do kombija i uzeli džakove kokaina pre dolaska policije, ali nisu daleko odmakli.

Uhapšeni su dva dana kasnije.

Oni su kasnije na saslušanju ispričali da "nisu znali da u kamionu prevoze kokain".

- Rekli su da se međusobno ne poznaju.

Na saslušanju su ispričali da su se u Bukureštu sreli sa trećim kolegom koji im je predložio da prevezu slike i knjige vredne 250.000 evra do EU - preneli su rumunski mediji.

Najnovije vesti