Vranjancima bronzane medalje na Svetskom prvenstvu

Dva rvača iz Vranja, Aleksandar Nikolić (kategorija -80kg) i Strahinja Đermanović (-90kg) osvojili su bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u rvanju na pesku koje je održano u Zagrebu, javlja DN017.

U borbama za bronzu obojica takmičara pobedili su domaće predstavnike iz Hrvatske, pokazavši da znaju da se nose sa pritiskom koji nameće domaća publika i da mogu da pruže maksimum kada je to najpotrebnije.

Rvanje na pesku je neolimpijska rvačka disciplina koja pod okriljem Svetske rvačke federacije (UWW) poslednjih godina stiče veliku popularnost, sa pretenzijama da postane olimpijski sport.

Državni prvak Aleksandar Nikolić (20) prošle godine osvojio je titulu prvaka Srbije u rvanju slobodnim stilom, u kategoriji do 74 kilograma na državnom prvenstvu koje je održano u Valjevu.

– Ovim sportom se intenzivno bavim četiri godine, a pre dve godine postao sam državni prvak u rvanju slobodnim stilom, u juniorskoj konkurenciji.

Biti državni prvak i sad bronzani na Svetskom za mene je veliki uspeh i podstrek za dalji rad - rekao je Nikolić za DN017 sport.

Stanković je student druge godine Vojne akademije u Beogradu.

Najnovije vesti