Vranjanci startovali pobedom: Gracko - Dinamo Jug 1:3

Fudbaleri Dinamo Jug-a zadržali su lidersku poziciju u Zoni Jug, pobedom na startu prolećne polusezone nad ekipom Gracka u Kuršumliji sa 1:3 (0:1).

U utakmici 18. prvenstvenog kola, Vranjance je u vođstvo doveo Nikola Spasić u 23. minutu utakmice i s tim rezultatom se otišlo na odmor.

Gracko je u drugom delu igre uspelo da dođe do izjednačenja u 51. minutu preko Severđana Redžepija, ali je to bilo nedovoljno u susretu sa znatno kvalitetnijim vranjskim timom.

Sudbinu ekipe sa Kosmeta, koja svoje utakmice igra u Kuršumliji, u ovom meču je zapečatio Vukašin Ilić sa dva gola, najpre u 65, a potom i u 80. minutu.

Trenerciz stručnog štaba Dinamo Jug-a Dejan Kostić rekao je posle utakmice za Vranje News da je u Kuršumliji odigrana prava takmičarska utakmica, sa dosta lepih akcija i golova.

"Ušli smo oprezno u utakmicu, ali kako je vreme odmicalo naš kvalitet je došao do izražaja.

Teren je bio u veoma lošem stanju, pa obe ekipe nisu mogle da prikažu svoje prave vrednosti", kazao je Kostić za naš portal.

Mineralac iz Vranjske Banje, drugi tim iz Pčinjskog okruga koji je svoju utakmicu ovog kola igrao u nedelju, pobedio je na svom terenu ekipu Plantaže iz Donjeg Stopanja sa 2:1 (1:1).

U subotu je, podsećanja radi, Morava u Vladičinom Hanu bila bolja od Puste Reke (3:2), dok su Nebeski anđeli iz Vranja izgubili na gostovanju Slogi u Leskovcu (2:0).

Dinamo Jug je posle ovog kola na deobi prvog mesta sa Jedinstvom iz Bošnjaca - oba tima imaju po 41 bod.

Hanska Morava je četvrta sa 34 boda, Mineralac sedmi sa 31, a Nebeski anđeli deseti sa 25.

U narednom 19. kolu Dinamo Jug dočekaće petnaestoplasiranu OFK Kosanicu iz Kuršumlije, Mineralac će gostovati Jedinstvu u Bošnjacu, a hanska Morava Mladosti 1959 u Vinarcu.

Nebeski anđeli biće domaćini trećeplasiranom OFK Topličaninu iz Prokuplja.

Najnovije vesti