Vranjanci se plasirali u polufinale City games karavana (FOTO, VIDEO)

Šestočlani tim Grada Vranja izborio je plasman u polufinale „City games“ karavana, koje će biti održano u petak 20. jula u Čačku.

Vranjanci su prošli zahvaljujući ranijem direktnom plasmanu timova iz Kragujevca i Knjaževca, pa im je treće mesto omogućilo prolaz.

Uz to, imali su odličan rezultat na prethodnom takmičenju u Knjaževcu, gde su osvojili drugo mesto.

U takmičenju po uzoru na "Igre bez granica", na bazenu kod Sportske hale u sredu uveče, bili su izjednačeni sa drugoplasiranim timom iz Zaječara sa po 40 bodova.

Prema pravilima takmičenja, zbog poraza u poslednjoj disciplini, zauzeli su treće mesto, ali sveukupni rezultat doneo im je kartu za polufinale.

Na bazenu Sportske hale u Vranju publika je imala priliku da gleda borbu ekipa šest gradova: Kragujevac, Sokobanja, Knjaževac, Surdulica, Zaječar i domaćin Vranje.

- Posle svih odigranih igara najbolji su bili momci i devojke iz Kragujevca, koji su kao aktuelni prvaci na ovim kvalifikacijama nastupali van konkurencije.

Sa istim brojem bodova na drugom i trećem mestu bili su Zaječar i Vranje, no, zbog boljeg plasmana u igri "Veslo" srebrnu medalju oko vrata stavila je ekipa Zaječara.

Gradonačelnik Slobodan Milenković pohvalio je učesnike, ali i domaću publiku koja je u velikom broju bodrila sve timove.

- Vranjanci su bili borbeni i hrabri, uprkos lošem vremenu i na najbolji način predstavili svoj grad.

Nadam se da će tako biti i u Čačku i da ćemo uspeti da izborimo dalji plasman - rekao je Milenković.

Vranjanci su nastupili bez kapitena, sa izmenjenim sastavom.

- Zadovoljni smo rezultatom.

Ovo je iskustvo više koje će nam pomoći da sagledamo naše nedostatke - rekao je Milan Marković, koji je preuzeo lidersko mesto u timu Vranjanaca.

Ovo je prvi put da Vranje učestvuje u ovom sportsko-zabavnom takmičenju koje je, prema rečima organizatora, prepoznato kao pouzdan grad partner.

- Mislim da smo zasluženo otišli dalje, a učešće Grada je dobar primer zdravih stilova života, koje kao lokalna zajednica negujemo među omladinom - rekao je gradski većnik za sport Nenad Đorđević.

TOK TAKMIČENJA

Vranje je krenulo žestoko i u igri "Leteći vaterpolo" osvaja maksimalan broj bodova sa ostvarenih 259 poena. Veliki napredak u ovoj igri i prelazak preko 200 poena ostvaruju ekipe Sokobanje (220) i Zaječara (209), što je mnogo više nego na kvalifikacijama u Knjaževcu.

Maksimalan bodovni učinak Vranje ostvaruje i u drugoj igri večeri. Spacilac Vranja svoje dve devojke na kopno vraća za 2:30 min što je bilo 13 sekundi brži od Kragujevca koji je u ovoj igri svoje devojke spasio za 2:43 min. Novih 10 bodova i veliko veselje okupljenih navijača Vranja.

Treća igra večeri bila je trka bačvi u kojoj glavnu reč imaju devojke svih ekipa. U foto finišu najbrže su bile Kragujevčanke koje do cilja dolaze za 2:51 min što je za samo jednu sekundu brže od Surdulice koja u ovoj igri ostvaruje svoje prve bodove na takmičenju. Vranje je u ovoj igri ostvario 3. najbolje vreme i na svoj bodovni konto upisuje 6 bodova.

Usledila je "Pršuta" - šprinterska igra za najspremnije pojedince ekipa. Kragujevac ostvaruje vreme od 23:78 sekundi u ovoj igri i izbija na prvo mesto lestvice. Veliki aplauz i simpatije publike dobila je takmičarka Surdulice. Naime, po prvi put ove sezone je devojka učestvovala u ovoj igri i pokušala da bude bolja od kolega iz drugih ekipa. Bravo!

Kragujevac pitanje pobednika rešava u igri "Mošarka". Svoje četiri lopte u koš ubacuju za 2:35 minuta. Drugi najbolji rezultat u ovoj igri ostvaruje Zaječar te se time na lestvici približava Vranju na samo 6 bodova.

Ovog puta igra "Veslo" je odlučivala o plasmanu ekipa od 2. do 5. mesta. Najzanimljivije je bilo veslanje za 3. mesto u kojoj su snage odmerili Vranje i Sokobanja. Za srebro Vranju je trebala pobeda, ali Sokobanja je bila bolja i povukla Vranje u desetak sekundi borbe.

Tako se Vranje našlo na trećem, Zaječar na drugom mestu, a pobedu je odneo Kragujevac koji je igrao van konkurencije. Tako je u polufinale prošla ekipa Zaječara ekipa Vranja, koje se pokazala kao odličan domaćin, dobila je pozivnicu za polufinalno veče u Čačku koju je prihvatila i obećala da će dati sve od sebe da svoj grad odvede u finale.

Finale takmičenja planirano je za 22. jul na Zlatiboru, a pobednik iz Srbije predstavljaće našu zemlju na međunarodnom finalu u Luksemburgu 2020. godine.

Ceo tok City games takmičenja u Vranju možete pogledati u videu koji je objavljen u sklopu ove vesti.

Najnovije vesti