Vranjanci praznih šaka na startu Prve lige: RFK Grafičar - Dinamo 2:0

Fudbaleri FK Dinamo Vranje doživeli su poraz na startu šampionata Prve lige u sezoni 2020/2021. od beogradskog RFK Grafičara rezultatom 2:0 (2:0).

Meč je bio rešen već posle dvadesetak minuta igre.

Domaćine je u vođstvo doveo Dimitrije Pobulić u 5. minutu, da bi na 2:0 povisio Lazar Marjanović u 22. minutu.

Dinamo se u drugom poluvremenu oslobodio pritiska, ali su domaćini iz brzih kontranapada opasno ugrožavali gol Vranjanaca.

Dinamo je dve prilike stvorio preko Baždarevića u 66. minutu koji je šutirao iskosa, ali je Stanković odbranio, a potom je Radočaj u 69. minutu izašao sam ispred gola, ali je Stanković padom u noge otklonio opasnost.

Half Dinama Jelić u roku od dva minuta napravio grube prekršaje i zaradio dva žuta kartona, odnosno crveni u 72. minutu i tako je ugasio nadu Dinama za preokret.

GRAFIČAR - DINAMO 2:0 (2:0)

STADION: Rajko Mitić-jug veštačka trava.

GL.SUDIJA: Matić David. POM.SUDIJE: Lovre Ilija i Vladić Aleksandar.

STRELCI: Pobulić 5.min i Marjanović 22.min (Grafičar). ŽUTI KARTON: Stanković (Grafičar). CRVENI KARTON: Jelić (drugi žuti) 72.min (Dinamo).

GRAFIČAR: Stanković, Blagojević, Odada, Mikić, Cvetković, Babić, Marjanović (Panić), Lukić, Fićović (Vasiljević), Todorovski, Pobulić (Piplica).

DINAMO: Ivanović, Jelić, Veškovac, Dimitrov (Baždarević), Stevanović, Nedeljković (Radočaj), Spasić (Čubrilo), Tumbas, Ilić (Dolovac), Goranović (Keča), Balabanović.

Do kraja utakmice domaćini su mogli uvećati vođstvo, ali su promašili nekoliko prilika i poluprilika.

Fudbaleri Dinama delovali su u ovom meču fizički nespremno, o čemu svedoči i informacija da su se čak trojica povredili i pre vremena napustili teren.

Dinamo će u narednom kolu biti domaćin Kolubari iz Lazarevca koja je u premijernom meču prvenstva poražena na gostovanju od Loznice sa 4:2.

Ceo tok meča RFK Grafičar - Dinamo možete pogedati preko video linka u nastavku.

REZULTATI I PAROVI

U dosad odigranim utakmicama 1. kola Prve lige Srbije postignuti su sledeći rezultati: Kabel - GFK Dubočica 3:1, Radnički 1923 - Železničar (P) 2:0, OFK Žarkovo - GFK Jagodina 0:0, Zemun - Trayal 3:1, Loznica - Kolubara 4:2 i RFK Grafičar - Dinamo 2:0. U nedelju i ponedeljak sastaju se još IMT - Radnički (SM), Radnički (P) - Sloga (K) i Borac 1926 - Budućnost.

Najnovije vesti