Vranjanci poraženi u prvom zvaničnom meču: Pavlovac - Radnički 2:1

Radnički iz Vranja, fudbalski klub koji je nedavno obnovljen, izgubio je rezultatom 2:1 prvi takmičarski susret (nakon desetogodišnje pauze zbog gašenja) na teškom gostovanju kod FK Pavlovca, ekipe koja ove sezone važi za jednog od glavnih konkurenata za titulu u Pčinjskoj okružnoj ligi.

Vranjski klub, za koji nastupaju pretežno pripadnici romske manjine, vodio je u Pavlovcu, ali je domaćin preokrenuo još u prvom poluvremenu i zadržao vođstvo do kraja utakmice.

"Nismo nezadovoljni, nedostajalo je malo sreće i iskustva za bolji rezultat.

Prilika za popravni je već sledeće nedelje na našem terenu", poručili su iz vranjskog kluba posle utakmice.

U okviru 2. kola Pčinjske okružne lige jedan od derbija odigran je u Vranjskoj Banji gde je domaći Mineralac pobedio ekipu Levosoja sa 3:2.

Vihor je u Žbevcu iznenađujuće visokim rezulatom (3:0) porazio Čelika iz Belog Polja, dok je Mladost iz Suvojnice kao domaćin savladala "imenjaka" iz Bosilegrada sa 2:1.

Utakmica između bujanovačkog BSK-a i Južne pruge iz Stubla odložena je za 29. septembar.

U ovom kolu slobodna je bila ekipa Lugine iz Preševa, prošlogodišnji vicešampion prvenstva.

FK Pavlovac posle dva odigrana kola jedini ima maksimalan učinak od 6 bodova.

Drugi je Mineralac sa 4, a u grupi ekipa sa po 3 boda od trećeg do sedmog mesta su Levosoje, Mladost (B), Vihor, Čelik i Mladost (S).

Parovi narednog kola koje je na programu 26. septembra su Levosoje - Lugina, Mladost (B) - Mineralac, Čelik - Mladost (S), Južna pruga - Vihor, dok će Radnički u Vranju dočekati bujanovačkog BSK-a.

Slobodan će biti tim Pavlovca.

Najnovije vesti