Vranjanci pobedom započeli prolećnu sezonu: Nebeski anđeli - Radan 3:1

Nebeski anđeli iz Vranja zadržali su kurs iz jesenje dela šampionata i na startu proleća kao domaćini savladali ekipu Radana iz Lebana sa 3:1 (2:0), u utakmici 16. kola fudbalske Zone Jug.

Vranjski tim, kojeg je formirala Vojska Srbije, na stadionu u Bazi Jug poveo je golom Andrije Trajkovića u 17. minutu, da bi do kraja poluvremena prednost udvostručio Vladimir Trajković u 26. minutu.

Nebeski anđeli su bili nadmoćni i u drugom poluvremenu, ali su većinu povoljnih prilika propustili.

Jedini gol za goste dao je Miloš Stanković u 69. minutu, smanjivši na 2:1.

Vranjanci su pobedu potvrdili u 87. minutu, kada je Vladimir Trajković postavio konačan rezultat susreta svojim drugim golom.

Nebeski anđeli su igrali u sastavu Mirdžić, Ristić, Stevanović, Stojanović, V. Trajković, Strahinjić, A. Trajković, Jovanović, Petrović, Cvetković, Radivojević.

U drugom poluvremenu u igru su ušli još i Slobodan Ignjatović, Aleksandar Stojilković i Aleksandar Stojković.

Glavni sudija Nikola Stojiljković iz Leskovca pokazao je ukupno pet žutih kartona, tri igračima anđela i dva fudbalerima tima iz Lebana, sve zbog oštrih startova.

Trener anđela Branimir Stošić rekao je posle utakmice za Vranje News da je njegov tim ostvario veoma važnu pobedu na domaćem terenu, po veoma hladnom i vetrovitom vremenu.

"Pobeda je mogla biti i ubedljivija da smo iskoristili još nekoliko kolosalnih prilika, koje je bilo teže promašiti nego postići gol", kazao je Stošić za naš portal.

Sledećeg vikenda, u 17. kolu, odigraće se derbi Pčinjskog okruga u Vladičinom Hanu, kada će domaća Morava, trenutno petoplasirana, dočekati Nebeske anđele.

Nebeski anđeli posle ove pobede drže treće mesto tabele Zone Jug i imaju sedam bodova manje od lidera Žitorađe.

Druga je Plantaža iz Donjeg Stopanja koja Vranjancima beži bod.

Od timova iz Pčinjskog orkuga, koji nastupaju u Zoni Jug, preševska Lugina nastavila sa slabim rezultatima i u Kuršumliji doživela težak poraz od OFK Kosanice sa 4:0.

Ternoci je u Velikom Trnovcu sa 3:1 savladao Gracko iz Starog Gracka, dok je SFK Morava iz Vladičinog Hana igrala bez golova sa Jablanicom u Medveđi.

OFK Alakince iz istoimenog mesta kod Surdulice poraženo je na gostovanju od lidera Žitorađe sa 1:0.

Parovi 17. kola

Plantaža - Svetlost, Jedinstvo - OFK Kosanica, Lugina - Žitorađa, OFK Alakince - Jablanica, SFK Morava - Nebeski anđeli, Radan - Pusta reka, Sloga - Ternoci i Gracko - Mladost 1959.

Najnovije vesti