Vranjanci pet kola bez ukusa pobede: Dinamo - Trajal 0:0

Bez golova završena je utakmica 8. kola Prve lige Srbije u fudbalu u Vranju u kojoj su se sastali domaći Dinamo i kruševački Trajal.

Susret je bio nezanimljiv; Dinamo je imao veći posed, a gosti više šansi za gol i čak četiri udaraca u okvir gola za razliku od Dinama koji nije uputio nijedan.

Gosti su, kako su najavljivali uoči ovog meča, došli u Vranje da ne izgube, a ako uzmognu da osvoje i sva tri boda.

U svojoj skromnijoj nameri su uspeli, a Dinamo je na taj način nastavio niz utakmica bez slasti pobede - u ovom trenutku ih ima već pet, posle tri uzastopne pobede u prva tri kola šampionata.

Ovo je treći susret zaredom u kome Vranjanci nisu dali, ali nisu ni primili gol.

U ostalim utakmicama Prve lige koje su igrane u nedelju popodne Radnički je u Pirotu kao domaćin savladao Budućnost iz Dobanovaca sa 2:0, poslednjeplasirano Smederevo ostvarilo je drugu pobedu zaredom, ovog puta na svom terenu protiv Novog Pazara sa 1:0, dok je Radnički 1923 je na svom terenu u Kragujevcu bio bolji od Zlatibora sa 1:0 (gosti iz Čajetine su u 88. minutu ostali sa igračem manje).

Izgubio je i lider na tabeli beogradski RFK Grafičar (filijala Crvene zvezde) i to sa minimalnih 1:0 od Zemuna na gostujućem terenu.

Metalac je pobedom nad beogradskim Sinđelićem (4:2) na domaćem terenu u Gornjem Milanovcu postao lider na tabeli Prve lige.

U ponedeljak će novosadski Kabel dočekati Kolubaru iz Lazarevca (Novosađani imaju šansu da se eventualnom pobedom po broju bodova pridruže Metalcu na čelu tabele), a OFK Bačka beogradsko Žarkovo.

Na tabeli trenutno vodi Metalac sa 15 bodova, Grafičar ima 14 bodova, koliko i trećeplasirani Radnički iz Pirota.

Vranjski Dinamo na četvrtoj poziciji predvodi grupu od tri tima sa po 12 bodova - tu su još i Kabel (utakmica manje) i Trajal.

U narednom 9. kolu Vranjanci će gostovati Kolubari u Lazarevcu.

Najnovije vesti