Vranjanci osumnjičeni za krijumčarenje tone kokaina (VIDEO)

Rumunske vlasti zaplenile su više od tone kokaina visokog kvaliteta, skrivenog na čamcu koji se prevrnuo u Delti Dunava nakon čega su pritvorena dvojica Srba, osumnjičenih da su prenosili tu drogu, a neki mediji pominju da je reč o dva muškarca iz Vranja.

Kako N1 saznaje, posle spektakularne zaplene dvojica Vranjanaca uhapšeni su u akciji rumunske Agencije za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Prvi rezultati istrage ukazuju da su Srbi bili angažovani kao vozači kamiona za transport droge.

- Količina zaplenjenog kokaina, čistoće 90 odsto, ukazuje da iza tog krijumčarenja stoji ozbiljna kriminalna organizacija - ocenio je za N1 novinar Vuk Cvijić.

- Poslednji takav slučaj je bio slučaj Darka Šarića kada je otkriveno da je on prodavao Holanđanima u Južnoj Americi kokain visoke čistoće - dodao je on.

Prevrnuti gliser na obali Delte Dunava, krio je kokain vredan oko 300 miliona evra.

Sumnja se da je morskim putevima prevezen iz Južne Amerike.

Rumunski policajci najpre su, prošle srede u blizini grada Tulča pronašli kilogram kokaina istog kvaliteta, koji je, kako se pretpostavlja, ispao iz kamiona.

Posle dva dana traganja, inspektore je put vodio ka Crnom moru i gliseru sa 1.040 kilograma droge.

- Za nas je ovo neuobučajeno, veoma kompleksan posao, naši stručnjaci kažu da je tako nešto specifično za Balkan.

Rumunija je bila samo tranzitna zemlja, a plan je bio da se supstance prenesu dalje - izjavio je glavni rumunski tužilac Feliks Banila.

Prema nezvaničnim saznanjima, droga koju su zaplenili rumunski policajci potiče iz Kolumbije.

Najnovije vesti