Vranjanci odoleli u Leskovcu: Sloga - Dinamo Jug 3:3

Fudbaleri Dinamo Jug-a iz Vranja odigrali su nerešeno 3:3 (2:0), na teškom gostovanju Slogi u Leskovcu, u utakmici 31. kola fudbalske Zone Jug.

Znalo se unapred da Vranjancima, liderima na tabeli, neće biti lako na gostovanju trećeplasiranom timu lige, koji u drugom delu prvenstva uz Dinamo Jug beleži najbolje rezultate.

Trener Dinama Dejan Kostić za Vranje News kaže da je njegov tim loše ušao u utakmicu.

"Već posle deset minuta gubili smo sa dva gola razlike i tim rezultatom otišlo se na poluvreme.

Imali smo tokom cele utakmice posed lopte na našoj strani i moja ekipa je na kraju pokazala karakter", navodi Kostić.

Posle 2:0 za domaće (Saša Jović u 9. i Vlada Stanković u 10. minutu), Filip Petrović je u drugom poluvremenu doneo nadu Dinamo Jug-u postigavši prvi gol za Vranjance makazicama.

Kad su svi očekivali izjednačenje, Dinamo Jug je primio treći gol iz kontre (Nikola Stanković pogodio je za 3:1 Leskovčana u 88. minutu).

"Opet napominjem karakter i hemiju koja je naš adut, jer smo uspeli da se vratimo u igru", dodaje trener Dinamo Jug-a Kostić.

Jugoslav Mitrović je golovima u 90. i 93. minutu doneo izjednačenje i važan bod za Dinamo.

Vranjancima su iz preostala tri kola potrebna još dva boda da i matematički obezbede titulu i plasman u Srpsku ligu Istok.

Još dva kluba iz okruga igrali su svoje utakmice u subotu.

Mineralac je u Vranjskoj Banji pobedio Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja sa 3:1, dok je SFK Morava u Vladičinom Hanu odigrala 1:1 sa ekipom Gracko iz Starog Gracka.

Strelac za Moravu bio je Marjan Petrović.

Svoju utakmicu 31. kola Nebeski anđeli iz Vranja odigraće u nedelju 26. maja kada će gostovati Jastrepcu u Blacu, šesnaestoplasiranom timu lige.

Dinamo Jug je i dalje lider na tabeli Zone Jug sa 73 boda, osam više od Jedinstva iz Bošnjaca.

Hanska Morava je šesta sa 58 bodova, Mineralac osmi sa 51, a Nebeski anđeli deveti sa 47 i utakmicom manje.

U 32. kolu Dinamo Jug će u Vranju odigrati derbi protiv trećeplasiranog OFK Topličanina, SFK Morava će gostovati OFK Kosanici, Mineralac Pustoj reci, dok će Nebeski anđeli dočekati Gračanicu.

Najnovije vesti