Vranjanci ne ispuštaju lidersku poziciju: Mladost 1959 - Dinamo Jug 0:5

Dva tima iz Vranja, koji nastupaju u fudbalskoj Zoni Jug, ostvarili su pobede u utakmicama 23. prvenstvenog kola koje su odigrane u subotu.

FK Dinamo Jug je u Vinarcu ponizio domaću Mladost 1959, jer je već posle 12. minuta vodio sa 0:5, što je i krajnji rezultat utakmice.

Naime, meč je prekinut u 15. minutu zbog povreda i manjka domaćih fudbalera na terenu.

Prema pravilima nije bilo uslova za igru, pa je utakmica registrovana aktuelnim rezultatom u momentu prekida.

Golove za vranjski tim postigli su Luka Đorđević u 4, Vukašin Ilić u 6. i 12, te Aleksandar Milenković u 7. i Miloš Savić u 10. minutu.

Dinamo je ovom pobedom zadržao prvo mesto na tabeli sa bodom prednosti ispred Jedinstva iz Bošnjaca (koje je u subotu kao domaćin pobedilo badnjavačku Svetlost sa 6:4).

Rutinsku pobedu na svom terenu protiv petnaestoplasirane OFK Kosanice iz Kuršumlije ostvarili su Nebeski anđeli - 4:1 (2:0).

Nemanja Cvetković postigao je oba gola za anđele u prvom delu igre (21. i 38. minut).

Petar Petrović bio je strelac trećeg gola u 52, a rezervista Aleksandar Stojilković doveo je domaće u vođstvo od 4:0 u 58. minutu.

Do kraja utakmcie gost je uspeo da ublaži ubedljivu pobedu domaćina golom Dragana Mijajlovića u 84. minutu.

Trener vranjskog tima Branimir Stošić kazao je za Vranje News da su osvojena tri važna boda u borbi za opstanak.

"Jedino što je pokvarilo utisak sa utakmice su parni žuti kartoni nekolicini igrača, koji neće moći da igraju u sledećem kolu protiv Dinamo Jug-a", rekao je Stošić za naš portal.

Preostala dva tima iz Pčinjskog okruga imali su polovičan uspeh u ovom kolu.

Mineralac je u Vranjskoj Banji u derbiju poražen od vrlo dobrog Radana iz Lebana sa 0:1, dok je Morava iz Vladičinog Hana pobedila na gostovanju pretposlednjem Jastrepcu u Blacu sa 2:3

Golove za Moravu dali su Marjan Petrović, Miloš Stanković i Ilija Šejić.

Najnovije vesti