Vranjanci i Bošnjačani na čelu Zone: Dinamo Jug - Morava 4:1 VIDEO

Dinamo Jug nadigrao je kao domaćin Moravu iz Vladičinog Hana sa 4:1 (2:0), u utakmici 16. kola fudbalske Zone Jug, koja je odigrana na Stadionu Jumko u Vranju.

Golove za Vranjance u jednom od dva derbija ovog kola postigli su Miloš Savić, Danilo Stojković i Nikola Stošić, dok su gosti jednom loptu smestili u sopstvenu mrežu.

Vranjski tim bio je bolji u svim segmentima igre i zasluženo osvojio tri nova boda.

Trener Goran Đorđević rekao je posle utakmice za Vranje News da je njegov tim ostvario sigurnu pobedu.

"Ostaje malo gorak ukus u ustima jer smo primili gol posle skoro dva i po meseca, došlo je do trenutka dekoncentracije u odbrani.

Ali, mi se držimo našeg primarnog cilja, a to je borba za prvo mesto.

I ovom pobedom pokazali smo da smo na pravom putu.

Smatram da je pobeda više nego zaslužena, jer smo veoma sigurnom igrom došli do nova tri boda", izjavio je Đorđević za naš portal.

Vranjskom zonašu na ruku ide to što su u drugom derbiju ovog kola u Gornjem Stopanju domaće Jedinstvo i OFK Topličanin iz Prokuplja, dva tima koja su se do ovog kola uz Vranjance i Jedinstvo iz Bošnjaca nalazili na deobi prvog mesta, odigrali bez pobednika 3:3.

Kako su Bošnjačani u ovom kolu sa čak 8:0 na svom terenu savladali Jastrepca iz Blaca, oni su se uz Dinamo Jug sada izdvojili na vrhu tabele i deobi prvog mesta.

U ovom kolu pobedu, i to vrlo visoku od 7:0 (6:0), zabeležili su Nebeski anđeli, drugim tim u ovoj ligi iz Vranja.

Čak četiri gola postigao je u poslednje vreme vrlo efikasni napadač anđela Petar Petrović (u 12, 15, 31. i 38. minutu), dok su po jedan gol dali Nenad Jovanović u 44, Nemanja Mladenović u 45. i rezervista Aleksandar Stojković u 55. minutu.

Branimir Stošić, trener Nebeskih anđela, za Vranje News kaže da sam rezultat "dovoljno govori o odnosu snaga na terenu".

"Očekuje nas poslednja utakmica u ovom delu prvenstva, koja na neki način može da nam odredi sudbinu za konačan plasman", navodi Stošić za naš portal.

Banjski Mineralac u ovom je kolu naplatio sve što je propustio u prethodnih nekoliko utakmica, ubedljivom pobedom od 0:7 protiv Mladosti 1959 u Vinarcu.

Osim Dinamo Jug-a, koji je sa osvojenih 35 bodova na deobi prvog mesta, hanska Morava je uprkos porazu u Vranju zadržala peto mesto sa 28 bodova.

Mineralac i Nebeski anđeli na osmom i devetom mestu imaju po 25 bodova.

U sledećem 17. kolu derbi juga odigraće Mineralac i Nebeski anđeli u Vranjskoj Banji.

Derbi će u Vladičinom Hanu igrati i Morava, koja će dolekati trećeplasirano Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja.

Dinamo Jug ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv Svetlosti u Badnjevcu, ekipe koja zauzima četrnaesto mesto na tabeli.

Najnovije vesti