Vranjanci gledaju Južni vetar u Sportskoj hali

Bioskopski hit "Južni vetar" u nedelju 18. novembra moći će da pogledaju i Vranjanci, na dvema projekcijama u Sportskoj hali od 18 i 20.30 časova.

Film je premijerno prikazan 25. avgusta 2018. godine na Filmskim susretima u Nišu, gde je osvojio četiri nagrade.

- Radnja filma je smeštena u današnji Beograd, gde glavni lik Petar Maraš (Miloš Biković), mladi pripadnik automobilske mafije koju predvodi opasni Car (Dragan Bjelogrlić), jednog dana ukrade kola koja ni slučajno nije smeo da ukrade, jer pripadaju ozloglašenom Golubu (Nebojša Glogovac) vođi mafije koji radi za šefa policije.

I tu kreće haos, pun akcije, ludački brze vožnje, napetih momenata i neizvesnosti, a sve to je fino ispresecano duhovitim opaskama glavnih likova i scenama koje unose idealnu dozu smeha u inače dosta tragičnu situaciju - navodi se u najavi za film.

Od filma će nastati istoimena TV serija, koja se nastavlja na radnju posle događaja iz filma za RTS čije je snimanje planirano za mart 2019. godine, a prikazivanje tokom sezone 2019/2020.

Cena ulaznice za projekcije u Vranju je 250 dinara.

Karte se mogu nabaviti u Info centru Turističke organizacije Vranje od 8 do 20 časova, kao i na biletarnici Sportske hale na dan prikazivanja.

Reč je o srpskom filmu producentskih kuća Režim, Art Vista i Arhangel studios, režisera Miloša Avramovića, po scenariju Miloša Avramovića i Petra Mihajlovića.

Najnovije vesti