Vranjanci drugi na prvoj bujanovačkoj pasuljijadi FOTO

Vranje - Ekipa Veterinarske stanice Bujanovac napravila je najukusniji pasulj i pobedila na prvoj Pasuljijadi, održanoj u Bujanovačkoj Banji.

Drugoplasirana ekipa je Gurmansko sokače iz Vranja, dok je treće mesto zauzela ekipa Bujanovačkih vatrogasaca.

"Svaka čast za ideju, sve je mnogo lepo organizovano, naši ljudi su poznati kao dobri domaćini, a i kuvari", bili su neki od komentara posetilaca koje je privukao miris pasulja, suvih rebara, slanine, kobasica i tajnih začina majstora kulinarstva.

Konkurencija je bila izuzetno jaka - čimile su je 24 ekipe iz Bujanovca, Preševa, Vranja i Skoplja.

Odmerili su svoje kulinarsko umeće, a za pobedu su odlučile nijanse.

Odluku je doneo žiri u kome su bili Stanimir Mice Zdravković kao predsednik, te Snežana Jovanović, Zoran Zlatković, Boban Dimitrijević i Jelena Ristić.

Pasulj ekipe Veterinarske stanice Bujanovac poneo je titulu šampiona prve Bujanovačke pasuljijade, a pobednici su ga, kako kažu, začinili dobrotom i ljubavlju prema kuvanju.

Oni su rekli da nisu došli zbog pobede, već zbog druženja i uživanja.

Da manifestacija Bujanovačko kotle dobije internacionalni karakter pobrinula se ekipa iz Skoplja (Udruženje za zaštitu srpskih spomenika u Republici Makedoniji) čiji predstavnik kaže da ovako nešto nema u Makedoniji.

Oni su prošle godine učestvovali na Škembijadi u Krševici, gde su i pobedili.

Organizatori takmičenja - Zof, Ča Nece, Tuta Bugarin, Goran Pumpa i Bačević, koji sebe nazivaju Dangube - konstatovali su da je manifestacija nadmašila njihova očekivanja.

Nadaju se da će Bujanovačko kotle postati tradicija i očekuju još više učesnika u budućnosti.

Organizatori su zahvalili Mesnoj zajednici Rakovac, zatim Generaciji 67/68 koja je obezbedila nagrade i majice za učesnike, muzičarima, trubačima, KUD-u Vrelo, takmičarskim ekipama i svim posetiocima.

Celodnevno druženje upotpunio je zabavni program za koji su bili zaduženi Cole i Pobratimi, trubači i KUD Vrelo iz Rakovca.

Zajednički utisak organizatora, takmičara, posetioca, kao i članova žirija je da je ovakva manifestacija pun pogodak i da je trebalo da se organizuje mnogo ranije.

Najnovije vesti