Vranjanci drže prvo mesto u Zoni Jug: Dinamo Jug - Nebeski anđeli 2:0

Fudbaleri Dinamo Jug-a pobedili su u Vranju Nebeske anđele sa 2:0 (1:0), u gradskom derbiju koji je odigran u okviru 24. kola Zone Jug.

Formalni domaćin u ovoj utakmici poveo je golom Aleksandra Milenkovića u 18. minutu, što je bio i rezultat sa kojim se otišlo na pauzu između dva poluvremena.

U drugom delu utakmice prednosti je udvostručio Milan Tasić u 56. minutu, što je bio i konačni rezultat utakmice.

Dinamo Jug je zasluženo slavio i sačuvao lidersku poziciju na tabeli, sa bodom prednosti ispred prvog pratioca Jedinstva iz Bošnjaca, a tri u odnosu na trećeplasiranog OFK Topličanina iz Prokuplja.

Šef stručnog štaba Dinamo Jug-a Dejan Kostić rekao je posle utakmice za Vranje News da je njegov tim "zasluženo pobedio".

"Na vreme smo postigli gol i dobro otvorili utakmicu.

Pri rezultatu 1:0 gosti su pogodili prečku, ali kada smo dali drugi gol pobeda se više nije dovodila u pitanje", rekao je Kostić za naš portal.

Trener Nebeskih anđela Branimir Stošić ukazao je u izjavi za Vranje News da je njegov rim u ovom meču bio oslabljen neigranjem nekolicine prvotimaca.

"U ovakvom, okrnjenom sastavu, bez nekoliko standardnih prvotimaca, nismo bili u stanju da pružimo bolju igru i pariramo lideru na tabeli.

Želim mnogo uspeha Dinamo Jug-u u narednim utakmicama", prokomentarisao je Stošić za naš portal.

Od ostalih ekipa iz Pčinjskog okruga u ovoj ligi pobedila je hanska Morava, koja je kao domaćin bila bolja od poslednjeplasirane Gračanice sa čak 6:1.

Veselin Velinović bio je dvostruki strelac za Hančane, dok su po jedan gol postigli Đorđe Mladenović, Lazar Kitanović, Marjan Petrović i Miloš Stanković.

Poraz od 4:2 je u ovom kolu doživeo banjski Mineralac na gostovanju četvrtoplasiranoj Slogi u Leskovcu.

U narednom kolu, koje će biti na programu sledećeg vikenda, lider lige Dinamo Jug će gostovati petnaestoplasiranoj Plantaži u Donjem Stopanju, a petoplasirana SFK Morava Jablanici u Medveđi.

Osmoplasirani Mineralac je u Vranjskoj Banji imati težak zadatak da osvoji bodove protiv trećeplasiranog OFK Topličanina, kao i devetoplasirani Nebeski anđeli koji će dočekati sedmoplasirano Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...