Vranjanci bez bodova u derbiju: Grafičar - Dinamo 4:2

Fudbaleri Dinama iz Vranja poraženi su sa 4:2 (2:1) u derbi utakmici 11. kola Prve lige Srbije od beogradskog RFK Grafičara.

Dinamo je poveo golom kapitena Mlađana Stevanovića u 28. minutu, posle penala koji je golman domaćih Savić, nakon što je promašio jednu povratnu loptu, načinio nad njim.

No, ta prednost nije dugo trajala jer je napadač domaćih Željko Gavrić izjednačio na 1:1 već u 33. minutu, kada je zakucao loptu u mrežu Dinama nakon centaršuta sa strane.

Samo što je Dinamo pošao sa centra, u 34. minutu neoprostiva greška i izgubljena lopta odbrambenih igrača vranjskog tima na svojoj polovini koju je kaznio ponovo Gavrić koji je kao tane utrčao u šesnaesterac i postigao svoj drugi gol za 2:1.

Evrogolom Stanojeva Grafičar, inače "razvojni tim" šampiona Srbije Crvene zvezde, uvećao je prednost u drugom poluvremenu na 3:1, i to u 65. minutu.

Dinamo je posle realizovanog penala za 3:2 u 71. minutu (opet strelac kapiten Mlađan Stevanović) imao izglednu situaciju da ostvari dobar rezultat u Beogradu, jer su domaćini ostali sa igračem manje posle isključenja golmana Savića koji je skrivio oba jedanaesterca (drugi nad napadačem Dinama Radočajem).

Međutim, Dinamo prednost igrača nije iskoristio i ne samo to nego je primio još jedan gol i to već u 73. minutu kada je Gavrić skinuo paučinu iz rašlji gola Vranjanaca izvanrednim šutem iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, ostvarivši het-trik u derbiju ovog kola Prve lige.

REZULTATI

Budućnost Dobanovci – Bačka 1:1 (1:1)
/Stojković 45 – Đorđević 14/

Žarkovo – Sinđelić 2:3 (1:1)
/Kovačević 29, Kiković 80 – Branković 32, Đurić 66, Sićović 67/

Kolubara – Radnički Kragujevac 1:0 (1:0)
/Đenić 7/

Novi Pazar – Kabel 3:1 (1:1)
/Milić 35, Vusljanin 51, Alivodić 86 – Milanović ag 11/

Trajal – Metalac 1:1 (1:1)
/Kecap 23 - Katanić 45/

(sutra će se sastati Zlatibor - Smederevo i Zemun - Radnički Pirot.

Beograđani sa 21 sada imaju tri boda prednosti u odnosu na Dinamo (18) koji se nalazi na trećem mestu na tabeli.

Drugi je Metalac sa 19 bodova.

Dinamo će sledećeg vikenda u Vranju dočekati Novi Pazar koji ima isti broj bodova kao i Vranjanci, uz slabiju gol razliku.

Snimak celog toka utakmice možete pogledati u nastavku, u video materijalu sa Fejsbuk stranice FK Crvena zvezda.

Najnovije vesti