Vranjanac pod sumnjom da je kao navodni stanodavac varao građane

Vranjanca (28) uhapsila je policija pod sumnjom da je prevario više građana lažno se predstavljajući kao stanodavac, saopšteno je iz Policijske uprave u Vranju.

- Sumnja se da je on u prethodnom periodu, putem društvenih mreža, stupio u kontakt sa više osoba koje su tražile stanove za iznajmljivanje, nudeći im brojeve telefona navodnih vlasnika, a potom se javljao na te brojeve i predstavljao kao vlasnik stanova u Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Sumnjiči se da je potom od tih osoba zahtevao da preko post-neta uplate novac kao depozit za stanarinu, nakon čega se nije pojavio na dogovorenom mestu kako bi sklopili ugovor o izdavanju stana.

Policija je u kući osumnjičenog pronašla dve inostrane lične karte za koje se sumnja da su falsifikovane - kaže se u policijskom saopštenju.

Po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati u kom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužilaštvu.

- Pošto se sumnja da oštećenih ima više nego što je dosadašnjim radom utvrđeno, pozivamo ih da se jave na broj telefona 017/192 - dodaju iz policije.

Najnovije vesti