Vranjanac Nebojša Stevanović rukopoložen u čin đakona

Episkop vranjski Pahomije u čin đakona rukopoložio je, kako je rečeno, "revnosnog i dugogodišnjeg služitelja i dobročinitelja crkve" ipođakona Nebojšu Stevanovića iz Vranja.

Rukopoloženje je obavljeno u nedelju 33. po Duhovdanu, u toku liturgije koju je u Sabornom hramu Svete Trojice u Vranju služio episkop Pahomije.

Episkopu su sasluživali arhimandrit Jovan (Jelenkov), iguman manastira Svetog Jovana Krstitelja u Petralašu kod Dimitrovgrada (Eparhija niška), protojerej-stavrofor Nebojša Stojadinov, protojerej Aleksandar Jovanović, jerej Aleksandar Milošević, starešina Sabornog hrama, jerej Dalibor Jović, đakon Micko Micković i đakon Miodrag Naumović.

Na kraju liturgije episkop Pahomije, tumačeći pročitano Jevanđelje i govoreći o Svetoj tajni sveštenstva, potencirao je "veliku duhovnu radost za Svetu Crkvu i eparhiju zbog čina rukopoloženja novog sveštenoslužitelja - đakona Nebojše Stevanovića", te "srdačno i sa molitvenim željama čestitao rukopoloženje, kako njemu, tako i njegovoj porodici".

- Novom sveštenoslužitelju i posleniku na njivi gospodnjoj, đakonu Nebojši, želimo i molimo pomoć od Gospoda, kako bi bio primeran i revnosan služitelj Božjeg oltara i bio na korist Crkve i verne pastve u Hristu Isusu Gospodu našem

Amin - kaže se u čestitki službe zvaničnog eparhijskog veb sajta.

Stevanović je u Vranju poznat kao čovek okrenut veri i tradiciji.

Svojevremeno je bio član sastava "Izvor" koji se bavi prikupljanjem, aranžiranjem, snimanjem i javnim izvođenjem tradicionalnih pesama juga Srbije na starim instrumentima.

Najnovije vesti