Vranjanac Jug Đorđević režira u Madlenianumu

Mladi vranjski reditelj Jug Đorđević (Kepler 452-9, Kako održavati fikus itd) po tekstu Jelene Paligorić Sinkević režirao je komad Dolce vita koji će svoju premijeru imati na Maloj sceni pozorišta Madlenianum u Beogradu 7. decembra, sa reprizama 10. i 13. decembra od 20 časova.

Komad Sinkevićeve izabran je na Konkursu za mlade pozorišne stvaraoce, a zadati žanr bio je romantična komedija.

Okupljen je mlad autorski tim (najmlađi u ovom trenutku u beogradskim pozorištima) koji osim mladog Vranjanca čine Ivana Jelić, scenograf, Lara Popović, kostimograf, Anka Gaćeša Kostić, koreograf i Andrej Sinkević, kompozitor.

Reč je o emotivnoj priči za sjajnu glumačku ekipu u kojoj su: Snežana Jeremić Nešković, Ljiljana Stjepanović, Anka Gaćeša Kostić, Tamara Aleksić, Branislav Zeremski i Minja Subota, kao dobri duh predstave, a kuriozitet je da se kao Baba Dara pojavljuje Branka Veselinović.

Reč je o romantičnom dramskom delu za sve generacije koje odslikava duh Beograda koji se nezaustavljivo prenosi iz generacije u generaciju i, iako na prvi pogled skrajnut od centalnih gradskih zbivanja, čini da srce Beograda kuca plemenitošću, toplinom, iskrenim zajedništvom i nežnošću.

- U jednoj beogradskoj poslastičarnici, sa ogromnom tradicijom, zatičemo dve generacije žena, vlasnica te poslastičarnice, kako se bore da budu i ostanu u korak sa sadašnjim trenutkom.

Jedna poseta neočekivane gošće „preti” da spase poslastičarnicu.

Ali ni ta posetiteljka ne dolazi praznih ruku.

Ona sa sobom nosi jednu veliku porodičnu misteriju u obliku recepta za savršen život.

Da li će naše junakinje uspeti da odgonetnu tu misteriju i spasu svoje nasleđe od zaborava - kaže se u najavi premijere.

Najnovije vesti