Vranjanac autor slogana fudbalske reprezentacije za Mundijal

Vranjanac Bojan Milošević, mašinski inžinjer, autor je zvaničnog slogana "Jedan tim, jedan san – Srbija!", pod kojim će "orlovi" ići na Mundijal u Rusiju i koji će krasiti autobus fudbalske reprezentacije Srbije tokom boravka na Svetskom prvenstvu.

Bojan za Vranje News kaže da je za oglas Svetske fudbalske federacije (FIFA) za slogane reprezentacija na Mundijalu saznao preko Fejsbuka.

- Oglas su objavili decembra prošle godine, a ja sam svoj slogan poslao februara.

Inače volim da smišljam slogane, da mozgam i istražujem, i tako sam i došao na ideju za slogan "Jedan tim, jedan san - Srbija!", koji je i odabran kao najbolji za našu reprezentaciju.

Rukovodio sam se time da "tim" označava jednu zajednicu, skup igrača, odnosno fudbalera, da je reč o timskoj igri koja je veoma važna za uspeh ekipe.

Na ideju za reč "san" došao sam zbog toga što imam utisak da postoji taj nedosanjani san da konačno doživimo onu pravu fudbalsku Srbiju, ali i zato što san sjedinjuje telo, duh i misli.

Nadam se da će ovog puta naši pokazati da možemo da budemo jedan složan tim i da konačno dosanjamo taj san - navodi Milošević.

Predlozi za slogan slali su se na adresu FIFA od 4. decembra do 28. februara, a zvanični slogani objavljeni su na njenom sajtu 24. maja.

U užem izboru u Srbiji bili su još i slogani Jer, mi smo tim (Because, we are team) i Izaberi sopstveni put do pobede (Choose your own ride to victory).

Bojan otkriva da su mu za pobedu na konkursu, kao nagrada, pripali besplatno putovanje u Rusiju za dve osobe i ulaznice za utakmicu Srbija - Brazil, koja će se igrati 27. juna na stadionu Spartaka u Moskvi.

- Nažalost, iz nekih ličnih razloga neću ići na taj meč.

Grupacija Hjundai, posle odustanka, odlučila je da mi pošalje utešnu nagradu.

Reč je o dve fudbalske lopte "Telstar", Adidasovom rancu, kačketu i trenerki, a najavili su da ću dobiti i još neke rekvizite - kaže Milošević.

Bojan je, kao jedan od pobednika na konkursu FIFA za izbor slogana, stekao pravo da učestvuje u još jednoj nagradnoj igri, u kojoj je glavna nagrada automobil "Kia sportage". Nagradnu igru organizuje FIFA, a održaće se nakon početka Mundijala.

Bojan je po zanimanju mašinski inžinjer, ali radi kao monter u preduzeću Alfa Plam.

- Nikada nisam radio u sektoru marketinga, nemam iskustva u tome, ali mi slogani idu od ruke - navodi Milošević za naš portal.

Bojan dodaje da našoj reprezentaciji želi sve najbolje na Mundijalu i da se fudbalerima posreći njego slogan.

- Želim im da budu jedan tim, da se probude iz tog sna i da pokažu pravu snagu Srbije.

Svetsko Prvenstvo ću ispratiti sa svojom porodicom, prijateljima i drugarima pored malog ekrana - kaže na kraju Bojan.

Brazil će imati slogan “Više od pet zvezda, 200 miliona srca“, Kostarika “Ne postoji nemoguće, kada igra cela država“, odnosno Švajcarska “Četiri jezika, jedna država“. Hrvati su odabrali “Mala zemlja, veliki snovi“, ’Trikolori’ “Tvoja snaga, naša strast. Napred Plavi“, dok aktuelni svetski šampioni imaju slogan “Pišimo istoriju zajedno“.

Najnovije vesti