Vozio s 2,25 promila u rikverc, prevrnuo se i teško povredio

Jedan Vranjanac i jedan Bosilegrađanin isključeni su tokom vikenda iz saobraćaja jer su popili veću količinu alkohola pa seli za volan, saopšteno je iz Policijske uprave u Vranju.

Pripadnici saobraćajne policije u Bosilegradu zadržali su na trežnjenju šezdesetogodišnjeg muškarca koji je upravljao "fordom" sa 2,25 promila alkohola u organizmu.

On je u tom stanju izazvao saobraćajnu nezgodu kada je, vozeći automobil unazad u okolini Bosilegrada, sleteo s puta i prevrnuo
se.

"U ovoj nezgodi šezdesetogodišnji vozač zadobio je teške telesne povrede.

Protiv vozača je, zbog nasilničke vožnje, podneta prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja", saopšteno je iz policije.

Takođe, dodaje se, saobraćajna policija u Vranju tokom redovne kontrole, zaustavila je pedesettrogodišnjeg vozača „kie“ koji je upravljao automobilom sa 1,39 promila alkohola u organizmu.

"Određeno mu je zadržavanje do 12 sati i protiv njega je podneta prekršajna prijava iz Zakona o bezbednosti saobraćaja", navode iz policije.

Sedam saobraćajki

Na području Policijske uprave u Vranju, u vreme vikenda od 8. do 10. oktobra, registrovano je sedam saobraćajnih nezgoda, saopštavaju iz policije. Jedna osoba je izgubila život, jedna zadobila teške telesne povrede, a petoro je lakše povređeno. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola zadržane su tri osobe.

Najnovije vesti