Vozači kamiona i autobusa načinilli 9.500 prekršaja za nedelju dana

Vranje - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja vozača teretnih vozila i autobusa otkrili su za nedelju dana 9.542 prekršaja, od kojih se najveći broj odnosio na prekoračenja vremena upravljanja vozilom, ali i druge prekršaje vezane za tahografe (uređaj koji meri brzinu, pređeni put i trajanje aktivnosti vozača), saopštavaju iz MUP-a Srbije.

U akciji koja je sprovedena od 7. do 13. februara na putevima Srbije saobraćajna policija kontrolisala je 1.390 autobusa i 14.094 kamiona i otkrila 626 prekršaja koja su učinili vozači autobusa i 8.916 koja su učinili vozači teretnih vozila.

Od ukupno 1.390 kontrolisanih autobusa skoro trećina vozača (203) sankcionisana je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, dok su 93 vozača sankcionisani zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije, a 92 zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave Kragujevac 73, na teritoriji Policijske uprave Subotica 64, a na teritoriji Policijske uprave Niš 54 vozača.

"Kada je reč o kontroli teretnih vozila, 2.127 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, a 1.299 vozača zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije.

Takođe, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 1.139 vozača, zbog prekoračenja brzine 301, dok je 26 vozača isključeno iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola", preciziraju iz MUP-a.

Najviše vozača kamiona sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave Niš - 957, na teritoriji Policijske uprave Šabac - 701, a na teritoriji Policijske uprave Požarevac - 585 vozača.

Akcija saobraćajne policije bila je usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila, a istovremeno je sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije "Roadpol" (mreža saobraćajnih policija Evrope).

Najnovije vesti

Šaip Kamberi. Foto Vranje News Kamberi: Biću poslanik svih vas »

Šaip Kamberi, nosilac liste Koalicije Albanaca doline, koja je pobedila na parlamentarnim izborima, održanim u Velikom T...