Vodovod: Krivična prijava protiv medija za izazivanje panike

Javno preduzeće Vodovod saopštilo je u četvrtak da je u sredu u jednom mediju došlo do objavljivanja "lažne, tendenciozne i neprofesionalne vesti koja je izazvala paniku i uznemirenje građana" u jednom delu Vranja "i kod roditelja čija deca borave i koriste usluge vrtića Naše dete u Ulici Moše Pijade" kod Sportskog centra.

- Povodom vesti koju je u sredu objavio portal Info Vranjske, da je navodno došlo do izlivanja kanalizacije u naselju Češalj, u Sofkinoj ulici, te da je od kanalizacije nastala reka koja teče prema vrtiću u Ulici Moše Pijade, te da je i sam vrtić u opasnosti od reke izlivene kanalizacije, obaveštavamo građane da je u Ulici Sofkinoj došlo do havarije na vodovodnoj mreži i izlivanja pijaće vode iz vodovodnog sistema.

Izliv vode je odmah po prijavi zaustavljen i u toku prepodneva biće normalizovano vodosnadbevanje - saopštio je Vodovod.

Veći broj građana se u sredu, dodaje se u saopštenju, obratio JP Vodovod "u panici i strahu zbog posledica koje “kanalizaciona reka i izliv kanalizacije" može imati po njihovo i zdravlje njihove dece".

- Još jednom napominjemo da razloga za strah i paniku apsolutno nema, jer se radi o izlivu pitke vode usled havarije koja je u letnjim uslovima moguća pojava usled povećane potrošnje vode - navode iz Vodovoda i najavljuju podnošenje odgovarajućih krivičnih akata protiv medija koji je objavio informaciju "za iznošenje i prenošenje lažnih vesti koje izazivaju paniku", a prema odredbama Krivičnog zakonika Republike Srbije.

- Sigurni smo da će Tužilaštvo i organi pravosuđa preduzeti adekvatne zakonske mere kako bi sprečili ovakve vidove devijantnog ponašanja u medijima - kaže se na kraju saopštenja.

Najnovije vesti