Vodovod i Komrad dezinfikuju javne površine u selima

Javna preduzeća Vodovod i Komrad u Vranju nastavila su posao dezinfekcije javnih površina, ovog puta u vranjskim selima.

Kako je navedeno u saopštenju policijski čas, koji je počeo od petka, mehanizovane ekipe dva preduzeća iskoristile su za dezinfekciju sela Soderce, Stropsko, Dubnica, Katun, Milivojce, Beli Breg, Gornji Vrtogoš, Donji Vrtogoš, Davidovac i Ristovac.

- U proteklih 25 dana ekipe Komrada i Vodovoda neumorno se bore za očuvanje visokog stepena dezinfekcije javnih površina.

Bez obzira da li je vreme policijskog časa ili su noćna angažovanja, tretira se svaka potencijalno kontaminirana ulica u Vranju i Vranjskoj Banji - poručuje se u saopštenju.

Za dezinfekciju se koristi sva raspoloživa mehanizacija u oba javna preduzeća - cisterne, traktori i druga vozila.

Nabavljena su dva nova "atomizera" kojima se raspršava natrijum-hipohlorita s ciljem efikasnije dezinfekcije javnih površina.

- Treba odati priznanje velikom broju ljudi angažovanih još od 15. marta koji, ne štedeći se i bez pauze, svojim angažmanom obezbeđuju sigurnije okruženje svim građanima za život i rad.

To rezultira daleko manjim brojem obolelih od koronavirusa, sprečava se njegovo širenje i kontaminiranje terena na kome se krećemo - saopštavaju iz Vodovoda” i „Komrada”.

Najnovije vesti